Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Interneto savaitė 2016“: apsaugokime pinigus ir tapatybę

Šiemet 27 Europos šalyse kovo 14–20 dienomis rengiama tradicinė akcija „Interneto savaitė 2016“ („Get Online Week 2016“) kviečia žmones labiau pasitikėti internetu bei mokytis išvengti įvairių jame tykančių pavojų. Akcijos metu įvairaus amžiaus žmonės kviečiami pasitikrinti savo saugaus elgesio internete įgūdžius, pasimokyti. Tokiais edukacijos centrais taps šalies viešosiose bibliotekos, siūlančios nemokamas paskaitas ir internetinius seminarus.
Mergina laiko kompiuterį
Mergina laiko kompiuterį / Fotolia nuotr.

Šios akcijos koordinatorė ir renginių organizatorė Lietuvoje asociacija „Langas į ateitį“ kviečia žmones į bibliotekas ar jų interneto svetaines. Kovo 15-ąją, antradienį, 10 val. šalies viešosiose bibliotekose savo žiniomis apie saugų elgesį su pinigais e.erdvėje, naujus sukčiavimo būdus, virusų ir kitų kenkėjiškų veiksmų internete prevenciją dalinsis Lietuvos banko ir „Swedbank“ atstovai. Šis suaugusiesiems skirtas renginys vyks Nacionalinėje M. Mažvydo bibliotekoje ir bus tiesiogiai transliuojamas į šalies viešąsias bibliotekas. Transliaciją galite stebėti čia.

„Dalyvauti „Interneto savaitės 2016“ akcijoje mums yra natūralu, nes internetas yra šiuolaikinių bibliotekų kasdienybė. „Interneto savaitė 2016“ – gera proga tiek mums, tiek ir mūsų skaitytojams dar geriau susipažinti su interneto galimybėmis – ką gero čia galima rasti, kokiomis galėtume pasinaudoti duomenų bazėmis, atrasti naujas e. paslaugas, kaip internetas galėtų pagerinti mūsų gyvenimo kokybę, sutaupyti laiką, pagerinti įgūdžius, kompetencijas“, – sakė Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacijos prezidentė Danguolė Abazoriuvienė.

Pasak jos, bibliotekų darbuotojai atkreipia dėmesį, kad didžiajai daugumai skaitytojų labai trūksta žinių saugaus elgesio internete klausimais. „Nors teoriškai lyg ir viskas žinoma, bet praktiškai netaikoma. Vyresnio amžiaus skaitytojams opi problema – socialiniai tinklai ir įvairūs forumai. Jie norėtų jais naudotis, bet kartais nedrįsta ar nepasitiki savo sugebėjimas, o besinaudojantieji žino tik elementarius veiksmus ir neišnaudoja visų šių socialinių priemonių teikiamų galimybių“, – teigė D. Abazoriuvienė. 

Ji taip pat pastebi, kad skaitytojų susidomėjimas „Interneto savaitės“ renginiais labai priklauso nuo mūsų bibliotekininkų darbo – tenka kviesti ir raginti skaitytojus dalyvauti akcijos renginiuose. O juk tai, ką siūlo „Interneto savaitė 2016“, tikrai gali praversti. Dėl to bibliotekininkai kartu su Lietuvos darbo biržos Jaunimo centrų darbuotojais šios akcijos metu moko žmones prisiregistruoti tarptautinėje akcijos dalyvių skaičiuoklėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius