Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

IX-asis vandens festivalis Zaraso ežero saloje: ,,Undinėlių daina“ kviečia gabiausius kūrėjus

Kūrybiškumo festivalis – konkursas vandens tema pavadinimu ,,Undinėlių daina“ galėjo gimti tik trijų šimtų ežerų karalystėje – Zarasuose.
Festivalio akimirka.
Festivalio akimirka. / R. Trimonio nuotr.

Dažnas Zarasų gyventojas yra girdėjęs apie liūdnosios undinėlės Loroslei dainas žvejams. Ši legenda įkvėpė vandens festivalio kūrėjus pavadinti kūrybiškumo konkursą ,,Undinėlių daina“. Juk 7 ežerų apsuptas Zarasų miestas, ko gero, globojamas viso būrio vandens deivių vaidilučių, kurioms patinka klausytis užburiančių dainų ir šokių, šlovinančių gamtą, vandenį, vėją.

2009 – ieji paskelbti kūrybiškumo metais, todėl Zarasų kultūros centras džiaugiasi galėdamas jaunus kūrėjus pakviesti į išskirtinį vienintelį ir jau IX –ąjį vandens festivalį Zaraso ežero saloje - ,,Undinėlių daina“.

Jaunimo kūrybos forumas ,,Undinėlių daina“ sumanytas 1999 m. siekia išryškinti ir padrąsinti jaunuosius talentus ir suteikti jiems galimybę pristatyti savo autorinę kūrybą profesionaliai organizuotoje aplinkoje.

Septynios forumo nominacijos skiriamos už kūrybą bei atlikimo meistriškumą. Didieji prizai atitenka dainos bei choreografinės kompozicijos autoriams vandens tema, laisvai šią temą interpretuojant. Autorių amžius nuo 14 iki 36 metų. Kitos penkios nominacijos išdalinamos atlikėjams: geriausiam vokalistui ar vokalistei, geriausiam šokėjui ar šokėjai geriausiai muzikos ar šokių grupei, už geriausiai atliktą šlagerį bei geriausią sceninį įvaizdį. Vandens lašo formos statulėlės bei piniginiai  prizai džiugina jaunuosius autorius, tačiau svarbiausias įvertinimas – žiūrovų dėmesys.

Pasak organizatorių ,,Undinėlių daina“ neretai vadinama vandens festivaliu, iš tiesų sukviečia nemažą būrį žiūrovų,  kurie nori pabūti ežerų, pušynų  apsuptyje Zaraso ežero saloje Zarasuose bei padrąsinti autorius bei atlikėjus, pasiklausyti geros muzikos ir pasigrožėti modernaus šokio kompozicijomis.

Trijų dienų festivalyje lankosi garsiausi Lietuvos bei užsienio šalių atlikėjai, kuriuos organizatoriai kviečia kaip meistriškumo, kūrybos pavyzdį dar tik kopiantiems į scenos aukštumas.

Kasmet konkursas sulaukia per 300 dalyvių. Muzikos ir modernaus šokio grupės, pavieniai atlikėjai ir šokėjai iš visos Lietuvos stengiasi įrodyti savo išskirtinumą bei sužavėti publiką, atrasti bendraminčius bei pasikonsultuoti su profesionalais.  2009 metais norą dalyvauti konkurse jau pareiškė grupės ir atlikėjai iš Rokiškio, Vilniaus, Kupiškio, Ignalinos, Utenos, Panevėžio, Visagino. Susidomėjusius vis dar kviečiame registruotis konkursui.

Daugiau informacijos rasite čia.

Šių metų svečiai: liepos 24-ąją ,,Vandens dieną“  baletmeisteris Jurijus Smoriginas ir grupė ,,Vilniaus  baletas“, liepos 25-ąją Šlagerių dieną dainininkas ir dainų autorius Marijonas Mikutavičius su grupe, liepos 26-ąją Laureatų dieną svečiuose grupė ,,Biplan“. Vandens dieną konkurso dalyviai žiūrovams ir vertinimo komisijai pristatys autorines dainas ir choreografines kompozicijas vandens tema (arba kūrybą, skirtą Lietuvos tūkstantmečiui, ar ekologinei temai). Šlagerių dieną išgirsime populiarių šlagerių interpretacijas bei šokius  laisva tema, o Laureatų dieną galėsime pamatyti septynių nominacijų nugalėtojus. 2009 metų naujovė – modernaus šokio meistriškumo kursai ,,Terpsichorė“, kurių metu konkurso dalyviai turės galimybę kelti kompetenciją ir susipažinti su naujausiomis modernaus šokio tendencijomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius