Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įžymybių salotos slibinams ir alkaniesiems

Šeštadienį Vilniaus mokytojų namų kiemelyje vykusį pasirodymą „Nepaprastų žmonių – nepaprastos salotos“ galima būtų pavadinti „Rudens aistra, kičas, slibinai ir kiti alkanieji“, mat tokie buvo garsenybių gaminami patiekalai.
Gurmaniško renginio dalyviai M.Bičiūnaitė (centre), G.Storpirštis (kairėje), E.Mildažytė ir R.Bagdzevičius ieško reikiamų daržovių ir įkvėpimo.
Gurmaniško renginio dalyviai M.Bičiūnaitė (centre), G.Storpirštis (kairėje), E.Mildažytė ir R.Bagdzevičius ieško reikiamų daržovių ir įkvėpimo. / LŽ nuotr.
Temos: 2 Ruduo Salotos

Tuo metu, kai aplink Mokytojų namus šurmuliavo „Sodo kraitė“, kiemelyje susibūrė žiūrovai, pasirengę žiūrėti, skanauti ir užsirašyti salotų receptus. Savo gurmanišką išmonę rodė aktorius ir bardas Gediminas Storpirštis, dainininkė Aistė Smilgevičiūtė, aktoriai Rimantas Bagdzevičius ir Monika Bičiūnaitė, LTV laidų vedėja ir prodiuserė Edita Mildažytė, dirigentas Donatas Katkus ir muzikantas Rubenas Pillotas.

Rimčiausias ir labiausiai susikaupęs buvo G.Storpirštis, gaminęs salotas „Būk sveikas“. LŽ klausiamas, kodėl netrykšta linksmumu, aktorius sakė: „Maisto gaminimas yra rimtas dalykas. Man smagu daryti valgyti, nes galima improvizuoti. Į salotas „Būk sveikas“ sudėti komponentai – avokadas, agurkai, žalumynai, česnakas ir citrina – labai tinka šiam vėsiam metui, nes galima vartoti vietoj vaistų.“ Dainininkei A.Smilgevičiūtei padėjo sūnūs Rapolas ir Ugnius. „Salotas pavadinau „Du rudens slibinai“ įkvėpta savo berniukų“, – šypsojosi atlikėja.

Salotas „Rudens aistra“ gaminęs aktorius R.Bagzdevičius nenustygo vietoje ir krėtė mažas kiaulystes prie gretimo stalo įsitaisiusiai E.Mildažytei, kuri duodavo grąžos – į aktoriaus dubenį vis įmesdama prie jo salotoms netinkančių ingredientų. Netrukus E.Mildažytė juokėsi, kad „Valdorfo“ salotas baigė gaminti pati pirmoji, nes kiti kulinarinio šou dalyviai – neprofesionalai. „Padariau klasikinių salotų, kurios tinka valgyti rudenį, kai šalta, – sakė ji. – Apskritai labai mėgstu rudenį. Ir laukiu savo gyvenimo rudens, nes manau, kad tai bus pats gražiausias laikas.“ O štai R.Bagdzevičiui labiausiai rūpėjo rudens aistra, nes būtent taip pavadino savo salotas. Aktorius LŽ sakė, kad tokias reikia valgyti dviese – vyrui ir moteriai.

M.Bičiūnaitė kaip tikra profesionalė savo salotas „Kičas“ maišė rankomis ir aiškino, kad į dubenį sudėjo tarpusavyje nederančių produktų. Didžiausią šurmulį sukėlė D.Katkus, taip giliai įsipjovęs į pirštą, kad teko jį storai apvynioti, vėliau pareiškęs, jog salotas gamina pirmą kartą gyvenime – ir su krauju.

Kai reginį stebėjusi publika paragavo ir įvertino salotas gaminusiųjų išradingumą, skaniausiais buvo pripažinti G.Storpirščio ir M.Bičiūnaitės patiekalai. Kulinarinį šou vedusi Mokytojų namų direktorė Zita Žepnickienė išdavė, kad ateityje ketina išleisti knygelę.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius