J.Jurašo sugrįžimas į Kauną

Lapkričio 29 dieną, sekmadienį, Kauno dramos teatro Ilgojoje salėje bus pristatytas premjerinis Jono Jurašo spektaklis „Dvejonė“.
Pagrindinius vaidmenis spektaklyje kuria E.Mikulionytė ir P.Budrys.
Pagrindinius vaidmenis spektaklyje kuria E.Mikulionytė ir P.Budrys. / Dmitrijaus Matvejevo/„Lietuvos žinių“ nuotr.

Prieš du dešimtmečius J.Jurašas pirmasis atvėrė šią teatro salę spektakliu „Smėlio klavyrai“ ir dabar tai bus simbolinis režisieriaus sugrįžimas į Kauną po ilgos pertraukos. Spektaklis „Dvejonė“ sukurtas pagal garsaus šiuolaikinio amerikiečių scenaristo Johno Patricko Shanley'io pjesę, pelniusią prestižinę Pulitzerio premiją. Pagrindinius vaidmenis spektaklyje kuria aktoriai Eglė Mikulionytė ir Povilas Budrys. Taip pat vaidina jauni aktoriai Vaida Būtytė, Oneida Kunsunga ir Simonas Lindešis.

„Dvejonėje“ mokyklos direktorė vienuolė kariauja psichologinį karą su parapijos kunigu, kurį kaltina seksualiai išnaudojant juodaodį moksleivį. Ji neturi jokių įrodymų, pasikliauja tik savo intuicija ir įdėmiais stebėjimais.

J.Jurašas itin kruopščiai ir atsakingai rengėsi šiam darbui – ieškojo repeticijų ir vaidinimo erdvės, daug diskutavo su aktoriais. „Bandydamas perkelti šį veikalą į lietuvišką terpę, puoselėju gal ir nepagrįstą iliuziją, kad jis galėtų turėti šiokį tokį terapinį poveikį visuomenėje, kur kategoriškumas, arši konfrontacija tarp žmonių, skubėjimas teisti, nesusimąsčius sviesti akmenį į artimą arba bent mesti juodinantį šešėlį yra tapę kasdieniu reiškiniu.

„Dvejonė„ kalba apie žmogaus lemtį egzistuoti ne patogiame tikrume, bet “niekieno žemėje“, tarp juodo ir balto, tarp troškimo būti teisiam ir įgimto nuodėmingumo. Dvejonė nepatogi, bet tai padeda apsisaugoti nuo skubotų ir dažnai neteisingų sprendimų materialiame, dvasiniame ir politiniame visuomenės gyvenime“, – teigia J.Jurašas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius