Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijoje populiarėja miegančių vaikų menas

Japonijoje populiarėja nauja meno rūšis – „miegančių vaikų menas”. Itin daug dėmesio susilaukianti jo atstovė japonė Mami Koide vakarais užmigdo savo vaiką ir pradeda kurti kompoziciją.
Japonijoje populiarijėja nauja meno šaka
Japonijoje populiarėja nauja meno šaka / Kadras iš vaizdo siužeto

Dvimetė Nunu net nenutuokia, kad per naktinį miegą ji tampa meninių fotografijų žvaigžde. Užmigdžiusi dukrą, jos mama Mami imasi kūrybos.

Didelis čiužinys, drabužiai, rankšluosčiai, kojinės ir daržovės – tiek įrankių užtenka japonei, kad kaskart sukurtų naują kūrinį – fotografiją. Prieš metus pradėjusi fotografuoti savo mažylę, Mami jau yra išleidusi darbų rinkinį. 200 nuotraukų kolekcija praėjus savaitei po pasirodymo Japonijos Amazon puslapyje tapo perkamiausia fotografijų knyga.

Leidėja, pastebėjusi Mami kūrybą, susižavėjo jos originalumu.

„Kai pirmąkart pamačiau šias nuotraukas, pamaniau, kad jos nuostabios. Geriausia tai, kad kiekvienas gali užsiimti tokių fotografijų kūrimu, nes naudojamos priemonės yra kiekvienuose namuose. Tai ir pastūmėjo mane išleisti šią kolekciją ir supažindinti žmones su nauja meno rūšimi“, – pasakoja leidėja Aya Murata.

Pati mama teigia iš pradžių nežinojusi, ar nuotraukos atrodys realistiškai. Tačiau ją palaikė vyras, kuriam fotografijos labai patiko. Nors jos darbų populiarumas nemažėja, Mami sako, jog greitai fotografuoti nebegalės, nes mergaitė auga, darosi per didelė čiužiniui ir šiems paveikslams.

VIDEO: Japanese Mom Turns Her Sleeping Infant into Art

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius