Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jau aštuntą kartą neįgaliuosius iš visos Lietuvos suburs šventė „Tau, Vilniau!“

Šį penktadienį, rugpjūčio 31 d., visi vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami į Katedros aikštę, kur „Sostinės dienų“ metu vyks jau aštuntoji tradicinė respublikinė šventė „Tau, Vilniau!“. Šventės dalyvius suburs neįgaliųjų darbų paroda – mugė, linksmins geriausi neįgaliųjų meno saviveiklos kolektyvai, Lietuvos kariuomenės orkestras, diksilendas „Sweetband“, kiti populiarūs muzikos atlikėjai. Šventė bus iškilmingai atidaryta 12 val.
Neįgalieji
Neįgalieji / BFL nuotr.

„Pernai po pertraukos atgimusi šventė „Tau, Vilniau!“ darkart įrodė, kokia ji ypatinga ir reikalinga, tad man labai malonu visus pakviesti dalyvauti ir šiemet. Tai puiki proga pasigrožėti ir įsigyti nagingų meistrų sukurtų keramikos, medžio, floristikos, tapybos darbų, pasidžiaugti koncertine programa, tačiau svarbiausia – visiems susiburti ir pabendrauti“, – sako renginio globėjas socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas.

Jau nuo 11 val. visoje Katedros aikštėje kartu pramogauti kvies įvairių žanrų neįgaliųjų meno saviveiklos kolektyvai – kaimo kapelos, ansambliai, teatro trupės ir kiti. Šventę 12 val. iškilmingai atidarys Lietuvos kariuomenės orkestras. Vėliau koncertuos Lietuvos specialiosios kūrybos draugijos „Guboja“ neįgaliųjų nacionalinis „Spalvų muzikos“ orkestras ir diksilendas „Sweetband“. 13 val. dviem valandoms šventės dalyvius ir svečius sukvies dailės akcija vaikams ir jaunimui „Tau, Vilniau!“. Nuo 13.30 val. iki 15.30 val. bus galima pasivaišinti kareiviška koše. Viso renginio metu dalyviai eksponuos bei pardavinės savo gamybos keramikos, medžio, tekstilės, floristikos, tapybos darbus.

Nuo 13.45 val. scenoje koncertuos geriausi šalies neįgaliųjų meno saviveiklos kolektyvai. Šventė bus iškilmingai uždaroma 15.30 val., savo muzikinę programą susirinkusiesiems dovanos populiarūs muzikos atlikėjai.

Renginyje dalyvaus neįgalieji, neįgaliųjų visuomeninių organizacijų, neįgaliųjų įmonių, užimtumo, ugdymo, reabilitacijos centrų, neįgaliųjų socialinės globos ir kitų įstaigų atstovai. Planuojama, kad, kaip ir ankstesniais metais, iš įvairių Lietuvos regionų į šventę suvažiuos apie 1500 negalią turinčių žmonių.

Šventę „Tau, Vilniau!“ globoja Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas, o organizuoja Lietuvos specialiosios kūrybos draugija „Guboja“, padedant Neįgaliųjų reikalų departamentui prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius