Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Jaunųjų talentų festivalio“ renginiai džiugins ne tik Klaipėdą, bet ir kitus miestus

Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre prasideda tradicinis „Jaunųjų talentų festivalis“. 20-tą kartą surengto festivalio renginių pamatys ne tik Klaipėdos, bet ir kitų Vakarų Lietuvos miestų žiūrovai.
Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro „Facebook“ nuotr.
Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro „Facebook“ nuotr. / Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro „Facebook“ nuotr.

Pagrindinė šių metų – jubiliejinio – festivalio naujiena – edukacinis projektas „Operos klasė“. Pusmetį atrinkti Klaipėdos universiteto įvairių kursų Vokalo katedros studentai ir Vydūno gimnazijos vaikų choras ruošė vaidmenis dviejose teatro repertuarinėse operose – G. P. Pergolezio „Tarnaitė ponia“ ir G. Puccinio vienaveiksmių operų diptike „Sesuo Andželika“ ir „Džanis Skikis.

„Negana, kad mes turime dainuoti arijas, bet mes turėjome pasiruošti rečitatyvus, kur skamba tik klavesino garsas, ir mes turime išmokti dainuoti kitaip – ne arijas“, – sako projekto dalyvė Beata Ignatavičiūtė.

„Daugiau dirbom iš aktorinės pusės negu iš vokalinės, nes klasėje tu visą laiką dainuoji, o čia jau reikia parodyti ir charakterį, ir tai, kaip tu supranti viską, tiesiog iš aktorinės pusės“, – teigia projekto dalyvis Steponas Zonys.

Bus parodytas ir antrą kartą surengtų „Šokio talentų dirbtuvių“ šokio spektaklis „Pelenė“.

XX-ojo „Jaunųjų talentų festivalio“ pabaigoje 20 itin gabių jaunųjų atlikėjų – vokalistų ir instrumentalistų – muzikuos su Mažosios Lietuvos simfoniniu orkestru. Klausytojai išgirs įvairaus amžiaus talentų – fortepijonu, akompanuojant orkestrui, skambins net antrokas.

„Iš viso festivalyje yra daugiau nei 100 dalyvių, daugiau nei 100 vaikų ir jaunimo, kurie mūsų festivalyje vienaip ar kitaip patirs savo kūrybinį džiugesį. Šiemet yra nauja tai, kad į atlikėjų būrį taip pat esame pakvietę globos namų auklėtinius, kurie taip pat dalinsis kūrybos džiaugsmu“, – sako Klaipėdos muzikinio teatro vadovas Ramūnas Kaubrys.

Festivalis truks iki mėnesio pabaigos. Dalį jo renginių išvys ne tik Klaipėdos, bet ir Telšių bei Tauragės žiūrovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius