Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV gyvenanti Lietuvos fotografė parodoje atskleidžia Niujorko didybę ir kasdienybę

Nuo liepos 30 d. Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje (Radastų g. 2, IV a. fojė) eksponuojama Aušrinės Dereškevičiūtės fotografijų paroda „Niujorko gatvės tylaus praeivio akimis“. Įėjimas nemokamas. Maloniai kviečiame apsilankyti.
Niujorkas
Niujorkas / Aušrinės Dereškevičiūtės nuotr.

JAV gyvenanti fotografė A. Dereškevičiūtė yra surengusi personalinių parodų, taip pat dalyvavusi grupinėse parodose. Bibliotekoje eksponuojamoje parodoje – Niujorko vaizdai. Menininkė nesiekė parodyti Niujorko kaip idealios vietovės architektūros ar kultūros atžvilgiu. Tarp dangoraižių ir niekada nenurimstančių miesto gatvių keletą metų ji gaudė momentus, kurie intrigavo, leido pajausti didmiesčio didybę ir kasdienybę.

Ištisą parą verdantis gyvenimas, tūkstančiai turistų, sumišusių su įvairiaspalve vietinių gyventojų minia, parduotuvių vitrinos bei išskirtiniai veikėjai – visa tai patraukia dėmesį, priverčia stabtelėti minutėlei, todėl autorė kviečia susipažinti su Niujorku ir pažvelgti į jį tylaus praeivio akimis.

„Kiekviena menininko fotografija yra tarsi autoportretas – momento atspindys, užšaldytas laike. Ar galima tikėtis, kad kiti matys ir jaus tą patį kaip fotografas, įamžinęs šią akimirką? Susidaro įspūdis, kad kai kurie dalykai pasiklysta virsme iš judančio į nekintantį, tarp objektyve matyto vaizdo ir popieriuje atspausdinto atvaizdo. Iš tikrųjų, kai kurios fotografijos mus labiau sudomina, sukelia didesnes emocijas, mintimis sugrąžina atgal prie įamžinto vaizdo, skatina atrasti kažką ankščiau nematyto, nežinomo, nepažinto. Kiekvienas žiūrovas turi individualios patirties, todėl fotografiją vertina savaip, priimdamas, išgyvendamas tai, ką mato, arba atmesdamas“, – teigia fotografė A. Dereškevičiūtė.

Paroda veiks iki rugpjūčio 24 d.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius