Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jubiliejaus proga Jurga Ivanauskaitė bičiulių pasveikinta eilėmis

„Na, kodėl mes susirenkame tik apvalių jubiliejų proga – argi negalėtume taip paminėti ir 51-ojo gimtadienio?“, – šeštadienio popietę, pagauta ypatingos renginio dvasios, retoriškai susirinkusiųjų Jurgos skvere paklausė poetė Dovilė Zelčiūtė.
Poetai Jurgą Ivanauskaitę prisiminė, skaitydami poeziją
Poetai Jurgą Ivanauskaitę prisiminė, skaitydami poeziją / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Festivalis „Poezijos pavasaris“ poetų ir pačios Jurgos Ivanauskaitės skaitoma kūryba šiemet nusprendė paminėti būsimą rašytojos ir visuomenės veikėjos jubiliejų – lapkričio 14 dieną jai būtų sukakę 50 metų.

Susėdę aplink katino skulptūrą, popietės dalyviai klausėsi poetų Rimvydo Stankevičiaus, Lauros Sintijos Černiauskaitės, Benedikto Januševičiaus, Giedrės Kazlauskaitės, Vytauto Rubavičiaus skaitomos savo kūrybos ir J.Ivanauskaitės kūrybos. Rašytoja grįžo pas artimuosius ir bičiulius iš savo rašytų laiškų ir dienoraščių, kuriuose buvo ne kartą paminėtas Tibetas, už kurį ji taip kovojo.

Dalia Michelevičiūtė, paskaičiusi J. Ivanauskaitės kūrybos ištraukų apie dievo buvimą jos gyvenime, mirtį ir prisikėlimą, pasidžiaugė, kad gyvenimo kelionėje galėjo pažinti šią aktyvią moterį.

Skambant ištraukai iš J.Ivanauskaitės laiško poetui B.Januševičiui, staiga ant katino skulptūros uodegos nutūpė pilkas balandis ir kurį laiką kantriai tupėjo – šis netikėtas svečias privertė nusišypsoti ir paslėptos prasmės paieškoti J.Ivanauskaitės mamą Ingridą Korsakaitę, seserį Radvilę Racėnaitę bei rašytojos kolegas ir bičiulius.

„Šis balandis, nutūpdamas ant uodegos, tarsi norėjo pasišaipyti iš katino – bet iš oriai išbandymą atlaikė“, – šypsodamasi Jurgos skvero skulptūrą pagyrė renginio vedėja, poetė D.Zelčiūtė.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Poetai Jurgą Ivanauskaitę prisiminė, skaitydami poeziją
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Poetai Jurgą Ivanauskaitę prisiminė, skaitydami poeziją

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius