Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jubiliejų sezoną Nacionalinė filharmonija nežada žurnalinių žvaigždžių ir lengvų kūrinių

Lietuvos nacionalinė filharmonija rugsėjo 18 d. pradės jubiliejinį 70-ąjį sezoną. Tokį patį garbingą jubiliejų šiemet švenčia ir Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras (LNSO), o Lietuvos kameriniui orkestrui sukanka 50 metų. Filharmonijos direktorės teigimu, jubiliejų sezonas šiemet privers drebėti koncertinių salių sienas ir suteiks malonumą ausims ištikimiems klausytojams.
Juozas Domarkas
Juozas Domarkas / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

„Jubiliejinį sezoną nežadame atsisakyti pamatinių vertybių, todėl klausytojai nepamatys žurnalinių žvaigždžių scenoje ir neišgirs lengvų kūrinių. Tačiau beveik kiekviename koncerte nuskambės bent vienas didingas ir rimtas kūrinys. Kai kurie jų vers sudrebėti Filharmonijos sienas, – žadėjo Filharmonijos direktorė Rūta Prusevičienė. – Iki Naujųjų metų klausytojams pateiksime 70 originalių programų Vilniuje, Trakuose ir visoje Lietuvoje.“

Lietuvos nacionalinė filharmonija rugsėjo 18 d. pradės jubiliejinį 70-ąjį sezoną.

Šventinį sezoną Filharmonija pradeda su moto „Perpetuum mobile“. Klausytojų tradiciškai laukia orkestro muzikos vakarai, kamerinės muzikos koncertai, 13 rečitalių ir edukacinės programos visai šeimai renginiai.

„Šiam sezonui šviečia jubiliejinė žvaigždė. Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras gimė tuo metu, kai Europoje vyko baisūs kataklizmai. 1964 m., man atvykus dirbti su orkestru, trūko žmonių ir nebuvo kam groti, – prisiminė orkestro meno vadovas ir vyr. dirigentas Juozas Domarkas. –Pradėjau rinkti po siūlelį visoje Lietuvoje, kol išėjo žiponas. Ir nors tas žiponas dabar su auksinėmis sagutėmis – jis kūrėsi labai sunkiai.“

Jubiliejinis LNSO koncertas įvyks gruodžio 18 dieną. J.Domarkas klausytojams pažadėjo siurprizą, kai scenoje susirinks „sena gera kompanija“.

Būtent LNSO su J.Domarku pasirodys Filharmonijos šeštadieninių orkestrų serijoje – joje klausytojai taip pat išgirs smuikininką Sergejų Krylovą, smuikininko Gidono Kremerio vadovaujamą orkestrą „Kremerata Baltica“, profesoriaus Petro Bingelio vadovaujamą Kauno valstybinį chorą, vokalistus Astą Krikščiūnaitę, Ritą Novikaitę, Kęstutį Alčauskį, Liudą Norvaišą ir daugelį kitų.

Spalio 21 dieną scenoje 50-ies metų jubiliejų švęs Lietuvos kamerinis orkestras. Koncerte kartu su orkestru pasirodys ir jo meno vadovas, dirigentas ir smuikininkas Sergėjus Krylovas.

O spalio 10 dieną koncerte visai šeimai bus galima išgirsti jaunuosius dar tik kylančius, bet jau pripažintus Lietuvos talentus.

Daugiau informacijos apie koncertus ir naująjį sezoną rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius