Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Julija Pociūtė kviečia į parodą „Trys atspindžio pusės“

Kovo 17 d. 18 val. Julija Pociūtė kviečia į stiklo meno autorinę parodą galerijoje „Meno parkas“, Rotušės aikštėje 27, Kaune.
J.Pociūtė, „Trys atspindžio pusės“
J.Pociūtė, „Trys atspindžio pusės“ / G..Žaltauskaitės nuotr.

Būtis/nebūtis, tikrovė/iliuzija, gyvenimas/mirtis... „Trys atspindžio pusės“ – tai vieno gyvenimo istorija.

Julija Pociūtė – daugialypė menininkė, įgijusi VDA meno magistro laipsnį, LDS narėir VU KHF Meno vadybos magistrantė. Tarptautinių parodų dalyvė ir kuratorė pristato savo trečiąją autorinę parodą.

Kvestionuodama realybės ir fikcijos, gyvybės ir mirties, materijos ir jos atspindžio temas, ji išryškina fundamentalių filosofinių reiškinių dualumą.

Menotyrininkė E.Januškaitė, apžvelgdama Julijos kūrybą, teigia, kad pastarųjų metų kūryboje autorė dažnai pasitelkia veidrodį. „Kvestionuodama realybės ir fikcijos, gyvybės ir mirties, materijos ir jos atspindžio temas, ji išryškina fundamentalių filosofinių reiškinių dualumą,“– teigia Evelina. „Asmeninę patirtį interpretuodama kūrybiniame akte, Pociūtė praeities įvykius grąžina į dabartį prisiminimų ir vaizdinių pavidalu. Veidrodis mene kvestionuoja realybės santykį su iliuzija, tikrovės su fikcija, esamo su menamu.“ – priduria menotyrininkė, apžvelgdama Julijos instaliaciją.Tačiau veidrodis apie mus nieko nepasako. Jis – atspindi tai, ką mes norime matyti.

„Kūryba man – tai nesibaigiantis patyrimas, kuriame atskiros dalys susikoncentruoja ir virsta materija.“ – teigia Julija, balansuojanti tarp skirtingų medžiagų. Autorė konstruoja atskiras istorijos dalis, kurios atiduodamos žiūrovui apjungti.

Parodos atidarymas: kovo 17 d. 18 val. galerijoje „Meno parkas“, ją galima aplankyti iki balandžio 10 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius