Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jurgis Kairys kviečia Rygoje prisiminti skrydžius po tiltais

Akrobatinio skraidymo meistras Jurgis Kairys rugpjūčio 21 d. skrydžiu po Dauguvos tiltu paminės „Ultra skrydžio“ dešimtmetį. Jis kviečia lietuvius aviacijos entuziastus atvykti į Rygą, švenčiančią savo miesto dienas. J.Kairio ir kitų lakūnų pasirodymai Latvijos sostinės centre vyks šį šeštadienį 12–13 ir 18–19 valandomis.
Jurgio Kairio atliekamas „Ultra skrydis“
Jurgio Kairio atliekamas „Ultra skrydis“ / Organizatorių nuotr.

„Ultra skrydis“ apverstu lėktuvu po pėsčiųjų tiltu Kaune buvo atliktas 2000–aisiais. Jis vainikavo skrydžių po tiltais ciklą, prasidėjusį 1996 metų liepos 4–ąją, kai Valstybes Dienos proga J.Kairys pirmą kartą legaliai praskrido po pėsčiųjų tiltu Kaune. Po metų jis pakartojo skrydį Vilniuje, praskrisdamas po Baltuoju tiltu, o 1999–ųjų rudenį, pasitinkant trečiąjį tūkstantmetį, praskrido po visais Neries upės tiltais („Amžiaus skrydis“).

„Prieš 10 metų praskrisdamas apverstu lėktuvu po tiltu norėjau pasakyti pasauliui, kad Lietuva jau laisva ir kad gyvename mes čia taip, kaip mums patiems reikia. Skrisdamas po Dauguvos tiltu noriu priminti žmonėms, kaip jautėmės ir ką galvojome prieš dešimtmetį“, – sako J.Kairys.

Jo teigimu, Rygoje yra unikalios sąlygos aviaciniams renginiams rengti – pačiame miesto centre virš Dauguvos upės lakūnams atliekant pasirodymus, juos gali stebėti daugybė žiūrovų.

Lėktuvai virš Dauguvos upės šeštadienį skris du kartus: 12–13 val. ir vakare 18–19 val. Čia bus demonstruojami ir parodomieji – reklaminiai „FAI – World Elite Aerobatic Formula“ (FAI WEAF) skrydžiai, kuriuos atliks Ispanijos akrobatinio skraidymo čempionas Castoras Fantoba ir šešiskart pasaulio akrobatinio skraidymo čempionės vardą moterų įskaitoje iškovojusi rusė Svetlana Kapanina.

„Akrobatinio skraidymo meistrų pasirodymai bus ne tik kraują kaitinantis reginys žiūrovams, bet ir pasirengimas kitąmet planuojamų FAI WEAF varžybų etapams, vienas iš jų turėtų vykti būtent Rygoje“, – pasakoja J.Kairys.

Pirmosios pasaulio akrobatinio skraidymo elito varžybos „FAI – World Elite Aerobatic Formula“ buvo surengtos 2009 m. liepos 10–11 dienomis Rumunijoje. Jos vyksta pagal J.Kairio sukurtas taisykles „JK Aerobatic Formula“, kurias patvirtino Tarptautinė akrobatinio skraidymo komisija ir pripažino Tarptautinės aeronautikos federacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius