-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip Druskininkų kurortas atrodo pro objektyvą vasarą?

Šiltam vasaros savaitgaliui fotomenininkai iš visos Lietuvos buriasi į 220-ąjį jubiliejų švenčiantį Druskininkų kurortą. Čia jau nuo penktadienio ryto vykstančiame plenere „Fotografuojantys Druskininkai” fotografai ieško įdomių akimirkų, kurios atspindi kurorto kasdienį gyvenimą, grožį ir kultūrą.
Druskininai
Druskininai

„Kiekvienas fotografas tuos pačius objektus mato kitaip: atkreipia dėmesį į skirtingas detales, formas, ieško kitokių rakursų, kampų. Iš pirmųjų darbų jau matosi, kad plenero dalyviai atskleidžia įvairiausias Druskininkų kurorto spalvas,” –  apie projektą pasakoja Lietuvos fotografų sąjungos pirmininkas Jonas Staselis.

Druskininkų vaizdai
Druskininkų vaizdai

Fotomenininkų plenere dalyvaujantis Druskininkų fotografas Gintaras Žilys džiaugiasi tokia iniciatyva ir tikisi, jog toks projektas turės išliekamąją vertę: „Man, kaip druskininkiečiui, malonu matyti kolegas fotografus, kurie savo „trečiąja akimi" ir kitu rakursu pamatys ir užfiksuos šį mielą Dzūkijos kampelį. O jame yra visko!”, – sėkmės plenero dalyviams linkėjo G.Žilys.

Druskininkų miestas nuo riedlentės

Druskininkų miestas gyvas savo judrumu, dinamika, ir laisvalaikio įvairove. Būtent tai savo nuotraukose panoro atskleisti plenero dalyvis, žinomas fotografas Gediminas Žilinskas. Po miestą nuo objekto prie objekto riedlente važinėjantis fotografas  „gaudo” gražiausias akimirkas: „Nors miesto vaizdai džiugina akį ir objektyvą, mano tikslas užfiksuoti dinamišką, pilną judesio ir vibracijos miesto pusę,“ – sako fotografas.  Anot menininko, ilgai ramiu sveikatingumo kurortu laikyti Druskininkai šiandien tampa jaunimo traukos centru, kuriame laisvalaikį galima praleisti ypač aktyviai.

Skulptūra Druskininkuose
Skulptūra Druskininkuose

Didelio fotografų susidomėjimo sulaukė skulptoriaus Antano Česnulio sodyba, muzikinis parkas, Vijūnėlės parkas, miesto fontanai,  „Mineralinis miestelis“, Druskininkų vandens parkas bei kiti turistų mėgiami objektai. Šventiškai išpuošti Druskininkai, gausybė lauko kavinių, pramogos ir unikali gamta šią vasarą ypatingai traukia turistų dėmesį.

Profesionalių fotografų užfiksuotus eksliuzyvinius kadrus vertins specialiai sudaryta komisija, o gražiausios fotoakimirkos virs jubiliejiniais miesto atvirukais.

Druskininkai Rasos Pakalnienės nuotr
Druskininkai

Pretenduoti į unikalios, kurortui skirtos atvirutės autoriaus vardą gali ir kiekvienas druskininkietis ar miesto svečias. Plenero metu Lietuvos fotomenininkų sąjunga ir Druskininkuose veikiantis „Fuji Film“ salonas kviečia dalyvauti išskirtinėje akcijoje. Pirmasis šimtukas fotografų mėgėjų, kurie atneš savo kadrus į foto saloną, galės gauti nemokamą atviruką ir jį išsiųsti. Geriausių akimirkų autoriai bus apdovanoti, o jų darbai pretenduos į planuojamą albumą apie Druskininkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius