Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip genialusis M.K.Čiurlionis tapo komiksų herojumi

Visiems įprasta, kad komiksų herojais tampa stebuklingų galių turintys herojai. Tačiau ar kada teko vartyti komiksus, kurio pagrindinis veikėjas būtų Čiurlionis?
Komiksuose apie Čiurlionį susipina tikros ir išgalvotos jo gyvenimo detalės
Komiksuose apie Čiurlionį susipina tikros ir išgalvotos jo gyvenimo detalės / Muziejaus nuotr.

Būtent šį toli už Lietuvos ribų garsų muzikos ir dailės genijų įamžinti nusprendė grupė menininkų. 

Visą savaitę Nacionaliniame M.K.Čiurlionio dailės muziejuje, V.Putvinskio g. 55, Kaune, veikė komiksų kūrybinės dirbtuvės. Čia Vilniaus dailės akademijos Kauno fakulteto Grafikos katedros studentai, vadovaujami žymių komiksų kūrėjų Miglės Anušauskaitės ir Gerdos Jord, kūrė istoriją apie garsųjį menininką.

Muziejaus nuotr./Komikso apie Čiurlionį kūrimas
Muziejaus nuotr./Komikso apie Čiurlionį kūrimas

Priminsime, kad M.Anušauskaitė ir G.Jord yra komiksų knygos „10 litų“ apie legendinius lakūnus Darių ir Girėną autorės. Pasak menininkių, komiksas yra labai dėkinga išraiškos priemonė, leidžianti kitu kampu pažvelgti į rimtas istorines asmenybes.

Profesionalių patarimai ir kūrybingi studentai per septynias dienas pagimdė ne vieną įdomų komiksą. Veiksmas juose skiriasi, tačiau pagrindinis herojus nesikeičia - tai genialus lietuvių menininkas M.K.Čiurlionis.

Apžiūrėti komiksus nuo birželio 18 dienos muziejuje gali visi norintys. Parodos lankytojų laukia dešimt istorijų, dešimt M.K.Čiurlionio gyvenimo epizodų, kuriuose jis atsiskleis kaip labai spalvinga asmenybė.

Muziejaus nuotr./Kuriamas komiksas apie Čiurlionį
Muziejaus nuotr./Kuriamas komiksas apie Čiurlionį

Studentai kurdami savo istorijas rėmėsi ne tik muziejininkų pateikta medžiaga apie menininko asmeninio gyvenimo detales, bet ir patys drąsiai improvizavo, atskleisdami savo požiūrį į šį kūrėją.

Jie, laisvai interpretuodami istorinius faktus, naujai, originaliai pristato šį Lietuvos unikumą, siekdami sudominti kuo didesnę auditoriją ir sugriauti mitą, kad M.K.Čiurlionis gali būti įdomus tik specialistams ir meno žinovams. Komikso kūrėjai su humoru ir rimtumu vaizduoja šio garsaus menininko gyvenimo ištraukas, paversdami jį žmogišku neįprastose situacijose – tokiu, koks galbūt jis ir buvo.

Šia unikalia paroda lankytojai galės gėrėtis muziejaus sodelyje visą vasarą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius