Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kanadiečių cirkas „Cirque du Soleil“ lietuvius žavėjo humoru ir pribloškiančiais triukais

Ketvirtadienio vakarą žymus kanadiečių cirkas „Cirque du Soleil“ Vilniuje, „Siemens“ arenoje, surengė įspūdingą spektaklį „Saltimbanco“. Trupė, kurią sudaro cirko artistai iš 20-ies šalių, žiūrovus žavėjo neįtikėtinais triukais, fizine ištverme, kūno plastika, humoru ir ryškiaspalviais kostiumais.
 „Cirque du Soleil“ pasirodymo Vilniuje akimirka
Cirko „Cirque du Soleil“ pasirodymo Vilniuje akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

1992 metais sukurtas šou „Saltimbanco“ yra vienas iš seniausių ir techniškai sudėtingiausių „Cirque du Soleil“ kūrinių. Jame pasakojama apie įvairių kultūrų ir skirtingų patirčių žmonių susitikimą miesto aikštėje. Šiame šou yra ir muzikinių pasirodymų, kuriuos artistai atlieka išgalvota kalba.

Spektaklis prasidėjo keliomis minutėmis anksčiau, nei buvo skelbta oficialiai – besirenkant paskutiniams žiūrovams į publiką iš scenos pažiro artistai ir ėmė krėsti pokštus: kai kas iš žiūrovų liko be viršutinių drabužių, kai kas kuriam laikui prarado sėdimas vietas arba buvo apmėtytas spragėsiais. Visi tokias klounų išdaigas palydėjo šilta šypsena.

Šypseną žiūrovų veide greitai pakeitė nuostaba. Tą vakarą cirko artistai įrodė, kad įlipti į stulpą galima ir viena ranka, o norint pasivažinėti dviračiu visai nebūtinos nei rankos, nei kojos.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Pasirodymo akimirka
Pasirodymo akimirka

Dviejų dalių spektaklyje artistai surengė net aštuoniolika pasirodymų. Dvylika iš jų – sudėtingi cirko numeriai. Pirmojoje dalyje artistai žavėjo fizinę ištvermę demonstruodami ant kiniškų polių, važinėdami dviračiais, žongliruodami ir stovėdami ant rankų.

Dar daugiau publikos susižavėjimo atodūsių buvo galima išgirsti antrojoje dalyje – čia buvo atliktas ir pavojingas triukas su rusiškomis sūpuoklėmis ir gumomis, kurios artistus į orą svaidė tarsi lėles.

Žiūrovai sugniaužę kvapą stebėjo seserų iš Vokietijos Julios ir Gabrieles Janke pasirodymą ant ore kabančios trapecijos – pavojingai virš žiūrovų įsisiūbavusios merginos triukus atliko su precizišku tikslumu.

Publiką papirko ir klouno Martino Ponso pasirodymai – šis ne tik pademonstravo puikius mimo sugebėjimus, bet ir privertė vieną žiūrovą atrasti savyje aktoriaus talentą. Klounas šį žiūrovą atsivedė į sceną ir kvatojančios publikos akivaizdoje surengė improvizuotą kaubojų dvikovą.

Spektaklyje su šeima ir draugais apsilankė ir aktorius, buvęs kultūros ministras Remigijus Vilkaitis. Aktorius patikino, kad šis cirkas jį žavi jau seniai ir pasitaikius galimybei jį išvysti gyvai vyras nedvejodamas įsigijo bilietus.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Remigijus Vilkaitis
Remigijus Vilkaitis

„Mane šis cirkas nustebino meistriškumu, ir tuo, kad programoje nėra rodomi atskiri numeriai – numeriai yra susiję vienas su kitu, programa yra vientisa. Tai nėra vien tik cirkas, jame gausu teatro elementų. Aš manau, kad aukštos klasės cirkas yra aukštos klasės menas“, – patikino R.Vilkaitis.

Brangiausias cirkas pasaulyje sostinėje surengs dar keturis pasirodymus. Margą istoriją šiame spektaklyje pasakoja 51 artistas. Dar tiek pat žmonių prie šio spektaklio prisideda plušėdami užkulisiuose.

Ketvirtadienį cirkas atvėrė užkulisių duris – paspaudę čia galite pamatyti, kaip vyksta pasiruošimas šiam įspūdingam šou.

VIDEO: Brangiausio cirko pasaulyje "Cirque du Soleil" spektaklis "Saltimbanco"
Apie cirką „Cirque du Soleil“

Kanados cirko „Cirque du Soleil“ istorija prasidėjo 1984 m., kuomet jo įkūrėjo Guy Laliberte'o bei 20 gatvės artistų komanda surengė pasirodymą 450-ąsias Kanados atradimo metines švenčiančiame Kvebeko mieste. „Cirque du Soleil“ iš viso turi 5 tūkst. darbuotojų, iš kurių daugiau nei 1 200 yra cirko artistai iš beveik 50 skirtingų valstybių. Cirko artistai kalba 25 skirtingomis kalbomis.

„Cirque du Soleil“ kuriamus stebuklingus pasirodymus 300 pasaulio miestų šešiuose kontinentuose jau matė daugiau nei 100 mln. žiūrovų. 2010-aisiais metais „Cirque du Soleil“ skirtinguose pasaulio kampeliuose demonstravo 21 skirtingą pasirodymą, kurį pamatė apie 15 mln. planetos gyventojų.

Cirke demonstruojamos tik žmogaus galimybės – nuo pat susikūrimo pasirodymuose nedalyvauja gyvūnai.

Cirko įkūrėjas, buvęs ugnies fakyras G.Laliberte'as – vienas turtingiausių Kanados žmonių: jo turtas siekia apie 6 mlrd. litų. G.Laliberte'as aktyviai užsiima labdara, rūpinasi švaraus geriamojo vandens tiekimu visame pasaulyje. Siekdamas atkreipti visuomenės dėmesį į šią problemą, jis prieš kelerius metus tapo vienu pirmųjų „kosmoso turistų“ ir pakilo į kosmosą.

Tradiciškai kiekviename „Cirque du Soleil“ spektaklyje G.Laliberte'ui paliekama laisva kėdė – cirko įkūrėjas bet kuriuo metu gali sugalvoti atvykti pasižiūrėti spektaklio.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Pasirodymo akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Pasirodymo akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius