-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Karalienės Mortos premija – talentingiausiems vaikams

Valstybės dienos išvakarėse, liepos 5 d. 14 val. Gedimino pilyje, Vilniuje, šešioliktą kartą įvyks iškilios istorijos asmenybės – pirmosios ir vienintelės Lietuvos Karalienės Mortos premijos laureatų inauguravimo iškilmės bei diplomantų ir pedagogų pagerbimas.
Gedimino pilis
Gedimino pilis / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Anot Karalienės Mortos premijos globėjos, Seimo narės Rimos Baškienės, Lietuvos Karalienės Mortos atminimo, jos veiklos ir puoselėtų dvasinių vertybių įprasminimo programa, didžiausią dėmesį skiriant talentingiausiems Lietuvos vaikams, yra labai svarbi.

Tokiu būdu sumažiname žinių ir pagarbos spragą vienai iškiliausių mūsų valstybės asmenybių Karalienei Mortai, o vaikai – Lietuvos ateitis – skatinami ir įpareigojami tobulėti, siekti ir būti vertais Karalienės Mortos premijos laureato vardo. R.Baškienė pažymi, kad dabar šalyje yra daugiau nei pusė šimto Lietuvos Karalienės Mortos premijos laureatų ir apie 30 diplomantų iš įvairių Lietuvos miestų bei miestelių. Tai ypatingai gabūs, darbštūs ir iniciatyvūs vaikai, visi – daugelio svarbiausių tarptautinių ir šalies konkursų laureatai, įvairių festivalių ir kultūros renginių dalyviai, jau dabar atsiskleidžiantys kaip aktyvūs meno ir kultūros puoselėtojai.

Pasak Lietuvos kultūros fondo valdybos pirmininko, Lietuvos Karalienės Mortos atminimo programos ir premijos idėjos autoriaus Huberto Smilgio, Karalienės Mortos premija, pradėjusi savo kelią Šiauliuose, tapo respublikine ir itin reikšminga, apjungianti praeitį su ateitimi, puoselėjanti kilnų tikslą – garsinti Lietuvos vardą, o kartu ir Karalienės Mortos vardą pasaulyje.

Istorikas Romas Batūra ketvirtadienį dalyvaudamas spaudos konferencijoje „Lietuvos Karalienė Morta: Karalystės šviesa istorijoje ir valstybės dabartyje“ įvardijo Karaliaus Mindaugo ir Karalienės Mortos istorinę reikšmę ir išaukštintą moters vaidmenį visuomenėje, išreikšdamas viltį, kad premijos laureatai puoselės pagarbą žmogui ir savo Tėvynei.

Lietuvos kultūros fondo knygų leidyklos „Saulės Delta“ vadovė Jadvyga Kauneckienė pasidžiaugė naujai išleista knyga apie karalienę Mortą, kurioje ne tik įprasmintas Karalienės Mortos reikšmingumas, bet gausu nuotraukų iš Karalienės Mortos premijos įteikimo ceremonijų, knygoje surašyti laureatų ir diplomatų bei jų mokytojų vardai.

Tuo tarpu Lietuvos folkloro teatro meno vadovas, režisierius Povilas Mataitis akcentavo, kad turime nepraleisti progos pasidžiaugti Lietuvos ateitimi – talentingiausiais vaikais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius