Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauną užlies intriguojančios meno ir poezijos bangos

Spalio 12-14 d. Kaune įvyks penkerius metus rengiamas tarpdisciplininio meno ir poezijos festivalis „Tarp: Miesto šamanų regėjimai“. Jis aplankys ir kitų šalies miestų scenas.
Kimberley Bianca
Kimberley Bianca / Tarpfest.lt nuotr.

„Šiais metais visą festivalio idėją vienijanti miesto šamanų regėjimų tema buvo pasirinkta neatsitiktinai, – teigė festivalio iniciatorė, poetė, grupės „AVaspo” vokalistė Gabrielė Labanauskaitė. – Kai burtai ir užkalbėjimai ima veikti pasitelkiant naujausias technologijas, netikėčiausiu metu ima vertis šiuolaikiški ir šamaniški miesto regėjimai.“

Tarp kino ir poetikos: „Judantys eilėraščiai“

Daugiasluoksnė festivalio programa turėtų įtikti įvairiems skoniams. Kaip ir kasmet „Tarp“ festivalio programoje pristatomas autorinis trumpo metro kinas, kuriamas atsispiriant nuo vieno eilėraščio, eilutės ar simbolio.

Todėl įžanginis festivalio renginys – poezijos filmų peržiūra „Judantys eilėraščiai“ – spalio 12 d. kavinėje „Kultūra“ pristatys poetų D.Jurevičiaus ir B.Januševičiaus bei video-menininkų V.Malčiaus ir A.Maknytės darbus.

Festivalis taip pat tęsia tradiciją ir pristato poetinių filmų konkurso, kuriame buvo kviečiami dalyvauti visi neabejingi poezijai, rezultatus. Šių metu konkurso tema – savo laiku kontraversiškai vertinamos poetės B.Pūkelevičiūtės eilėraščio eilutė: „Aš vadinu Tave savąja neramybe, nes jokio / Kito vardo tau nesurandu“.

Geriausius, įdomiausius komisijos atrinktus trumpametražius filmus žiūrovai kviečiami pamatyti spalio 13 d. VDU galerijoje „101”.

Tarp eilėraščio ir fotografijos: „Ypatingas pasiūlymas“

„Ypatingas pasiūlymas visiems poetams ir poetėms, kuriems raidės ir žodžiai nebekelia fizinio pasitenkinimo“ – tai eilutė iš Manto (Šamano) Gimžausko eilėraščio „Antigravitacinė voruta“.

Šį eilėraštį interpretuoti ir rezultatus pristatyti žinomus ir perspektyvius fotomenininkus sukvietė parodos kuratorius, fotografas D.Jurevičius. Spalio 14 d. paroda bus atidaroma VDA KDF galerijoje.

Džiazo ir poezijos improvizacijos

Finalinis festivalio „Tarp“ renginys įvyks spalio 14 d. lofte „Gargaras“, įsikūrusiame buvusiame fabrike „Vilkas“.

Jame bus pristatyta itin plati ir originali programa, kurioje – performansinio skaitymo virtuozas, tekstus skaitantis savo paties susigalvota kalba „Luulur“ iš Estijos, Kimberley Bianca, intriguojanti ir šiuolaikiška medijų menininkė iš Australijos, savo pasirodymuose į vieną bendrą darinį jungianti poeziją ir medijas, poetas ir muzikantas Robinas Bale'as iš Didžiosios Britanijos, teatrologės, poetės Vaivos Grainytės, saksofonisto Gražvydo Kardoko bei perkusininko Arūno Perioko projektas „Regina“, perspektyvi post džiazo grupė „Sheep got waxed“.

Vakaro kulminacija – džiazo ir poezijos „jam session“.

Kas: Poezijos festivalis „Tarp“
Kada: spalio 12–14 d.
Kur: kavinė „Kultūra“, VDU galerija „101“, VDA KDF galerija, loftas „Gargaras“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius