Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kaunas Jazz“ baigiamasis koncertas – didžiausioje Lietuvoje „Žalgirio“ arenoje

XXII tarptautinis džiazo festivalis „Kaunas Jazz 2012“, 2010 m. atšventęs 20-ties metų sukaktį, ir toliau stebins klausytojus įspūdinga programa bei renginiais.
Dainininkė Lizz Wright
Dainininkė Lizz Wright / „Kaunas Jazz“ nuotr.

Didelio žiūrovų susidomėjimo kasmet sulaukiantis festivalis šiemet pasiryžo užkariauti naujas erdves. Pirmą kartą Lietuvos džiazo istorijoje baigiamasis festivalio koncertas vyks didžiausioje šalyje – 15 tūkstančių žiūrovų talpinančioje – „Žalgirio“ arenoje, o garsiausių Lietuvos ir užsienio džiazo meistrų pasirodymai vyks ne tik Kaune, bet ir Vilniuje.

Šiemet „Kaunas Jazz“ festivalis vyks balandžio 26-29 dienomis Kaune, o balandžio 30 d., žiūrovų pageidavimu, bus surengtas vienintelis festivalio koncertas Vilniuje,  Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje.

„Pirmą kartą festivalio baigiamasis koncertas vyks didžiausioje šalies arenoje, – apie balandžio 29 d. įvyksiantį baigiamąjį festivalio koncertą Kauno „Žalgirio“ arenoje sakė „Kaunas Jazz“ sumanytojas Jonas Jučas.– Džiaugiamės, jog per 21 metus pavyksta suburti tokį gausų žiūrovų būrį, kad kasmet tenka ieškoti vis didesnių erdvių. Mažesnės koncertų salės negali sutalpinti visų norinčiųjų patekti į festivalį – pavyzdžiui, į Kauno filharmonijoje vyksiančius koncertus, gali patekti tik atidžiai bilietų pardavimo pradžią sekantys džiazo muzikos gerbėjai. Tiesiog salės dydis diktuoja ribotą bilietų skaičių”.

Prigijusi tradicija – koncertas Vilniuje

Nuo 1991 metų vykstantis „Kaunas Jazz“ festivalis tapo visos Lietuvos kultūrinio gyvenimo dalimi, reprezentuojančiu Lietuvą ir Kauno miestą bei suteikiančiu jam išskirtinę dvasią bei unikalų džiazavimo polėkį.

„Kaunas Jazz“ turi savo aurą – improvizacijos džiaugsmą ir energiją – kuria norisi pasidalinti su visais. Todėl dovanoti vieną festivalio koncertą sostinės žiūrovams jau tapo mūsų tradicija, tai darome žiūrovų pageidavimu, nes susidomėjimas šiuo festivaliu ir Vilniuje yra didžiulis“, – sako J.Jučas.

„Kaunas Jazz“ nuotr./Džiazo muzikantas Davidas Sanchez'as
„Kaunas Jazz“ nuotr./Džiazo muzikantas Davidas Sanchez'as

Startas – Kauno Rotušėje

Miesto Rotušėje startuosiančio „Kaunas Jazz 2012“ koncertai vėliau persikels į Kauno filharmoniją, „Combo“ klubą, „Žalgirio“ areną bei nacionalinę filharmoniją Vilniuje. Tačiau kaip ir kasmet festivalio metu džiazo garsais pulsuos visas miestas – koncertai vyks Vienybės aikštėje, Karo muziejaus sodelyje, Kauno sinagogoje, Vytauto Didžiojo bažnyčioje.

„Kaunas Jazz 2012“ festivalyje dalyvaus atlikėjai iš Lietuvos, Austrijos, Suomijos, JAV, Lenkijos, Prancūzijos, Izraelio. Baigiamasis – didžiausias Lietuvos istorijoje džiazo muzikos koncertas – įvyks balandžio 29 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje, kuriame koncertuos, žurnalo „People“ teigimu, magiško balso, kuris užburia klausytojus ir spinduliuoja „nesuvaldoma aiškumo ir emocijų jėga“, savininkė Lizza Wright su grupe (JAV).

Bilietus į visus festivalio „Kaunas Jazz“ koncertus platina „Tiketa“. Daugiau informacijos apie renginį: Kaunasjazz.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius