-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Kaunas Piano Fest“ baigiamasis akordas – išskirtinis dvigubas koncertas

Praėjusį penktadienį prasidėjęs fortepijono muzikos festivalis „Kaunas Piano Fest“ šį šeštadienį, liepos 20 dieną, baigsis išskirtiniu akordu. Į Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčią Kaune susirinkusi publika galės pasimėgauti net dviem nemokamais koncertais.
„Kaunas Piano Fest“ Babtyno dvare
„Kaunas Piano Fest“ Babtyno dvare / „Kaunas Piano Fest“ nuotr.

Nuo 18 valandos fortepijono garsais muzikos mylėtojus lepins festivalio organizatoriai, pianistai Robertas Lozinskis ir Monika Mašanauskaitė. O nuo 19.30 pasirodys meistriškumo kursų dalyviai, kūrinius atliksiantys ne dviem, kaip įprasta, bet keturiomis rankomis: skambės fortepijoniniai duetai.

„Kaunas Piano Fest“ nuotr./Monika ir Robertas
„Kaunas Piano Fest“ nuotr./Monika ir Robertas

„Šių metų festivalio leitmotyvas – draugystė ir bendradarbiavimas, tobulėjimas ir mėgavimasis muzika kartu. Tad neatsitiktinai baigiamajame dalyvių koncerte skambės duetai, o renginį vainikuos prancūzų kompozitoriaus Albert Lavignac kūrinys, kurį atliksime kartu su meistriškumo kursų lektoriais profesoriais Petru Geniušu ir Fali Pavri – vienu fortepijonu aštuoniomis rankomis!“ – sako Robertas ir Monika.

Išsiplėtus festivaliui, išaugo ir jo dalyviams skirtų prizų fondas. Geriausiais pripažinti pianistai įgis galimybę koncertuoti kartu su Kauno miesto simfoniniu orkestru, skambinti rečitalius ne tik Lietuvoje, bet ir Škotijoje, taip pat gauti profesionalų atliktus savo koncertų įrašus. Specialų piniginį prizą įsteigė pianistė Olga Kern – vienintelė moteris, laimėjusi JAV vykstantį prestižinį van Cliburn tarptautinį pianistų konkursą. Jis skirtas meistriškumo kursų dalyvei – pianistei Annai Szałucka.

„Kaunas Piano Fest“ nuotr./„Kaunas Piano Fest“ akimirka
„Kaunas Piano Fest“ nuotr./„Kaunas Piano Fest“ akimirka

Publikos laukiama ir kituose besibaigiančio „Kaunas Piano Fest“ nemokamuose koncertuose. Ketvirtadienį nuo 19.30 val. Kauno Juozo Naujalio muzikos gimnazijoje gros pianistas iš Estijos Leo Dubovsky bei viešnia iš Ukrainos Zlata Oliinyk. Penktadienį nuo 18 val. Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje Vilniuje skambės pianistų Kasparo Mikuižio bei Annos Szałucka atliekami kūriniai.

„Kaunas Piano Fest“ nuotr./„Kaunas Piano Fest“ 2018 metu baigiamasis Sobore
„Kaunas Piano Fest“ nuotr./„Kaunas Piano Fest“ 2018 metu baigiamasis Sobore

„Džiaugiamės, kad šiemet festivalyje dalyvavo beveik dvigubai daugiau jaunųjų talentų ir galėjome surengti daugiau nei dešimt koncertų įvairiose vietose. Atverti bei pripildyti muzikos garsais naujas ir netikėtas erdves, idant jose muzika skambėtų vis dažniau – tai vienas iš mūsų tikslų. Pasiekti rezultatai ne tik džiugina, bet ir įpareigoja ateičiai – kitąmet pakviesti dar daugiau dalyvių ir surengti dar daugiau koncertų. Viliamės, kad rėmėjų ratas irgi augs“, – reziumuoja Monika ir Robertas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius