Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune – jaunojo pianino virtuozo Luko Geniušo koncertas

Garsiausias pasaulio koncertų sales aplankęs virtuozų orkestras „Kremerata Baltica“ ir du prestižiškiausius konkursus neseniai laimėjęs 20–metis lietuvis pianistas Lukas Geniušas gruodžio pabaigoje koncertuos Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) erdvėse.
L.Geniušas yra laikomas vienu perspektyviausių Europos pianistų.
L.Geniušas yra laikomas vienu perspektyviausių Europos pianistų. / Nuotr. iš asmeninio archyvo.

Gruodžio 28 d., antradienį, 18 val., VDU Didžiojoje auloje (Gimnazijos g. 7) muzikos mylėtojams pasirodys smuiko legendos Gidono Kremerio suburtas Baltijos šalių jaunimo orkestras „Kremerata Baltica“ ir neseniai prestižinio 16–ojo Fryderyko Chopino tarptautinio pianistų konkurso laureatu tapęs Lukas Geniušas.

L.Geniušas su „Kremerata Baltica“ susirinkusiesiems atliks vieną gražiausių fortepijono muzikos perlų – F.Chopino Pirmąjį koncertą e–moll. Šis kūrinys padėjo pelnyti L.Geniušui vieno svarbiausių pasaulio konkursų laurus.

Lietuvos nacionalinės premijos laureato pianisto Petro Geniušo ir Maskvos P.Čaikovskio konservatorijos fortepijono profesorės Ksenijos Knorre sūnus L.Geniušas nuo paauglystės publiką stulbina savo virtuoziškais sugebėjimais. Po šių metų sėkmės Varšuvoje (II konkurso vieta, 25 tūkst. eurų ir specialusis prizas) bei Solt Leik Sityje (JAV) vykusiame 15–ajame Ginos Bachauer konkurse (aukso medalis ir 30 tūkst. eurų), L.Geniušo muzikalumas ir profesinė branda atsidūrė pasaulio muzikinės visuomenės dėmesio centre. JAV spauda lietuvį pripažino vienu perspektyviausių Europos pianistų. Lenkų kritikai žavėjosi nepaprastu Luko sugebėjimu perteikti F.Chopino muzikos lyrizmą ir veržlų polėkį.

Solo su „Kremerata Baltica“ VDU Didžiojoje auloje gros ir orkestro narės:  Italijoje dirbanti altininkė Ūla Žebriūnaitė bei dvi vilnietės – smuikininkė Agnė Doveikaitė ir obojininkė Justė Gelgotaitė.

Ū.Žebriūnaitė yra tarptautinių konkursų JAV ir Lietuvoje laureatė. Ji grojo solo su „Kremerata Baltica“ ir kitais orkestrais pagrindinėse Londono, Vienos, Amsterdamo,  Niujorko, Tokijo salėse, griežė su daugybe muzikos korifėjų kameriniuose ansambliuose. A.Doveikaitė – daugelio respublikinių ir tarptautinių konkursų prizininkė, atstovavusi Lietuvai tarptautiniuose jaunimo orkestruose, griežusi solo su Lietuvos nacionalinės filharmonijos kolektyvais. J.Gelgotaitė groja kaip solistė su daugeliu Lietuvos orkestrų, bendradarbiauja su įvairiais ansambliais, rengia koncertus gimtinėje, Rusijoje, Šveicarijoje ir Prancūzijoje.

Solistės atliks virtuoziškus baroko meistrų kūrinius – Georgo Philippo Telemanno koncertą altui ir styginiams bei Johanno Sebastiano Bacho dvigubą koncertą smuikui ir obojui. Šventiniame koncerte „Kremerata Baltica“ klausytojų laukia ir įspūdingas susitikimas su J.S.Bacho muzikos aranžuote ir lapkritį Anapilin išėjusio garsaus lenkų kompozitoriaus Henryko Goreckio kompozicija „Trys kūriniai senu stiliumi“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius