Kaune sekmadienį skambės Čikaga dvelkiantis bliuzas

Širdį virpinantys bliuzo ritmai, papuošti sodraus balso ir virtuoziškai skambančios muzikos neleis sužvarbti šaltą, rudeninį lapkričio 6 d. vakarą, nes jie skambesiu šildys laisvalaikio namuose „Nautilus“ (Savanorių pr. 124, Kaune) susirinkusią publiką. Vakaro programoje gitarą virkdys Rene Trossmanas – vienas žymiausių Čikagos bliuzo atstovų, suteikiantis šiai muzikai šiuolaikinio skambesio. Kartu su juo scenoje pasirodys Lietuvos muzikos grandai: Sergejus Sopelevas-Vysockis (bosinė gitara), Aleksandras Bielkinas (būgnai) ir Arvydas Meška (klavišiniai).
Rene Trossmanas
Rene Trossmanas / Nuotr. iš „Nautilus“ archyvo

Laisvalaikio namuose „Nautilus” vyksiančio vakaro metu skambės Čikagos miestietiškasis bliuzas, kuris tituluojamas populiariausiu pasaulyje ir yra sutinkamas beveik kiekviename bliuzo bare. Šio bliuzo ištakos siekia prohibicijos laikus, kai JAV buvo draudžiamas alkoholis ir tik nelegaliuose baruose buvo įmanoma gauti „velnio lašų“. To meto Čikagą valdė mafijos krikštatėviai, o pogrindiniuose baruose skambėjo pašėlusi bliuzo muzika.

Gitaristas Rene Trossmanas jau spėjo palikti gilų įspaudą bliuzo istorijoje: 9 ir 10 dešimtmečiais Rene grojo geriausiuose Čikagos bliuzo klubuose su garsiausiais šio miesto bliuzo dievaičiais. 1994 m atlikėjas persikėlė į Prahą, kurią dabar vadina savo namais. Nuo tada Rene Trossmanas intensyviai koncertuoja Europoje kartu su savo grupe ir kitais garsiais bliuzo atlikėjais.

Koncerto pradžia – sekmadienį, 18 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius