-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune startavo devintasis tarptautinis festivalis „Kaunas Photo“

Antradienį Kaune prasidėjo devintasis fotografijos festivalis „Kaunas Photo“. Atidarymo renginiai tęsis iki rugsėjo 8 d., o miestas festivaliu ir fotografija alsuos iki pat spalio 14 d.
Luca Zanier fotografijos parodos atidarymas
Luca Zanier fotografijos parodos atidarymas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kelių šimtų festivalio dalyvių iš skirtingų kontinentų ir dešimčių pasaulio šalių pastangomis, festivalis “Kaunas Photo“ Kauną ir vėl pavers Baltijos šalių regiono fotografijos sostine.

Pagrindinė šių metų festivalio ,,Kaunas Photo” paroda “Apie fotografiją” M.Žilinsko dailės galerijoje apjungia daugiau kaip pusšimčio fotografijos žmonių kūrinius, mintis, išgyvenimus ir kviečia pažiūrėti į fotografiją kitaip, kviečia apmąstyti fotografijos profesijos, manijos, kūrybos ir žiūrėjimo tendencijas.

Dar penkiolikoje personalinių parodų, kurių beveik visos – premjeros (tarp jų – ir „15min“ fotografo Eriko Ovčarenkos paroda “Mini planeta – Kaunas“, kuri vyks rugsėjo 7 d., 19.30 val. parodų salėje Kurpių g. 29), atidarymas. Jose bus keliami gyvenimiški klausimai. Fotografija jose bus kaip stebėjimo mediumas ar matymo strategija, tačiau išliks tikrovė, prisiminimai, atradimai, dialogai, galbūt ir konfliktai.

Daugiau kaip pusšimtis žmonių – fotografų ir fotografijos ekspertų susirinks jau trečiojo konkurso “Kaunas photo start 2012“ portfolio peržiūrose – talentų ir galimybių mugėje, kurios rezultatais jau džiaugiasi ankstesniųjų metų dalyviai. Šių metų renginio priziniame fonde – kvietimai fotografams surengti parodas Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Austrijos, Portugalijos fotografijos muziejuose ir galerijose.

Taip pat programoje: keturios fotografijos naktys, kuriose filmai apie fotografiją, projekcijos kūrinių, kurie netilpo į parodas, “Kaunas photo start 2012“ laureatų  ir nugalėtojo apdovanojimai. Diskusijos, debatai, lietuvių ir iš svečių šalių atvykusių autorių prisistatymai, entuziastų organizuojami ir nuošalyje nuo pagrindinės festivalio programos rengiami „Kaunas Photo Off“ renginiai.

Rugsėjo 8 d. festivalis deleguoja savo renginius į Prancūziją, Beauvais miestą, „Photaumnales“ festivalį, kur pristatys Lietuvių fotografų parodą apie mus ir mūsų šalį per pastarąjį pusšimtį metų. Paroda „LT – tauta, tradicijos, tendencijos“ – svarbiausia ir labiausiai pagerbta paroda, rodoma partnerio festivalio programoje Nacionalinėje kilimų meno galerijoje, sutiks lietuvių fotografų desantą. Jam pagerbti bus skirta dalis naktinės „Photaumnales“ festivalio programos.

Jau devintus metus iš eilės festivalį organizuoja Lietuvos fotomenininkų sąjungos Kauno skyrius ir VšĮ “Šviesos raštas”, per pastaruosiuos septynerius metus su LR Kultūros ministerijos ir Kauno miesto savivaldybės startine parama, o šiemet – su dešimčių Lietuvoje veikiančių bei tarptautinių organizacijų, fondų, verslo įmonių partneryste ir parama. Festivalio meno vadovas Mindaugas Kavaliauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius