Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune vyks Edmundo Janušaičio dainų albumo pristatymas

Sausio 17 d., ketvirtadienį, 17 val. Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje (Radastų g. 2, 322 kamb.) vyks Edmundo Janušaičio bruko dainų albumo „Tamsa lengva“ (R. Kalantai atminti) pristatymas. Atvykusieji į renginį galės ne tik pasiklausyti E. Janušaičio dainų, ir pasikalbėti su bardu bei įsigyti jo albumą.
Edmundo Janušaičio dainų pristatymas
Edmundo Janušaičio dainų pristatymas / Kauno apskrities viešoji biblioteka
Temos: 1 Kas vyksta Kaune

Edmundas Janušaitis – dainų autorius ir atlikėjas, poetas ir prozininkas. Groti lūpine armonikėle, gitara ir kurti autorines dainas Edmundas Janušaitis pradėjo gimtajame Kaune dar 1966 m.

Įkvėpimo tuo metu sėmėsi iš Vakarų muzikos ir literatūros. Buvo žinomas Džagerio, Anarchijos, Briedžio pseudonimais.

Pradėjęs nuo grupės „Posūkis“, vėliau grojo su „Kertukais“, „Gintarėliais“, „Raganiais“ ir kt. Kaip pasakoja pats menininkas, 1972 m. susideginus R. Kalantai, su grupe artimiausių draugų jis prisiekė niekuomet neiti į jokius kompromisus su sistema ir ilgus dešimtmečius kūrė tik „stalčiui“.

Prasidėjus Atgimimui ir atkūrus Nepriklausomybę, E. Janušaitis išleido daugiau nei 10 poezijos knygų, romanus „Nuo Roko iki Abelio“ (su M. Lideikiu) ir „Žaliakalnio brukas“.

Paskatintas sūnaus, A. Svidinsko ir V. Stakėno, 2002 m. jis grįžo  į sceną, ėmė aktyviai dalyvauti poetiniuose-muzikiniuose renginiuose Lietuvoje ir užsienyje. 2005 m. kartu su A. Pauzaru įkūrė grupę „Briedis“ (vėliau – „Briedis 24”).

Naujausias kūrėjo albumas skirtas Romui Kalantai. „Man R. Kalanta – bendraamžis, pažįstamas, sielos brolis... Tuo metu daugelis svajojo apie protestą. Ir man reikėjo tokio momento, koks įvyko.

Tai buvo kertinis mano pasaulėžiūros formavimosi taškas, atspirtis. Tų įvykių dėka aš subrendau, užsigrūdinau ir susiformavau kaip žmogus.

Mano albumas – tai duoklė ne tik toms idėjoms, bet ir tuometinei muzikai, rokui. Istorija interpretuojama įvairiai, todėl ir egzistuoja noras priminti, kas vyko, kaip buvo. Atmintis įpareigoja.“ – sako E. Janušaitis.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius