-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno filharmonijoje – „Muzikos ruduo“ su VDU kameriniu orkestru

Šį šeštadienį, spalio 13 d., 17 val. Kauno valstybinėje filharmonijoje (L. Sapiegos g. 5) savo naująją programą pristatys vis labiau populiarėjantis jaunų ir talentingų menininkų kolektyvas – VDU Muzikos akademijos kamerinis orkestras. Šį kartą orkestrui, ką tik grįžusiam iš pirmosios sėkmingos koncertinės kelionės į Kiprą, patikėta surengti tarptautinio kamerinės muzikos festivalio „Muzikos ruduo“ atidarymo koncertą.
VDU Muzikos akademijos kamerinis orkestras
VDU Muzikos akademijos kamerinis orkestras / VDU nuotr.

Lietuvos kompozitorių sąjungos festivalis „Muzikos ruduo“ yra skirtas šiuolaikinės lietuviškos muzikos sklaidai, todėl šiame koncerte skambės įspūdingi, intriguojantys mūsų šalies kompozitorių kūriniai. Tačiau orkestras atliks ir visame pasaulyje žinomus klasikinius kūrinius – žėrinčiai virtuozišką F. Mendelssohno Simfoniją styginiams Nr. 6, kurią šis genijus sukūrė būdamas vos dvylikos metų, bei E. Elgaro lyrinės muzikos perlą, Serenadą styginiams op. 20.  

Svarbiausias koncerto akcentas – orkestro svečias ir scenos partneris saksofonininkas Liudas Mockūnas. Muzikologė Jūratė Kučinskaitė šį atlikėją Muzikos informacijos ir leidybos centro puslapyje pristato taip: „L. Mockūnas – pūtikas ir kompozitorius, kurio vardas garantuoja meistrišką atlikimą ir kompozicinę intrigą. Jo muzikinė kalba – energingas free džiazo, lyriškumo ir ekspresionizmo mišinys, perteikiamas neortodoksiškomis išraiškos priemonėmis... Įgijęs ir džiazo, ir akademinį išsilavinimą, giliai jaučiantis ir valdantis plačią stilių skalę, savo muzikoje jis tirpdo ribas tarp džiazo ir šiuolaikinės akademinės muzikos“.

VDU Muzikos akademijos kamerinio orkestro meno vadovas ir dirigentas Robertas Bliškevičius džiaugėsi, kad garsusis muzikantas pasirodys kartu su orkestru: „Tai, kad Liudas sutiko būti mūsų orkestro partneriu scenoje – tam tikras mūsų brandos pripažinimas ir, žinoma, didelė atsakomybė“, – sakė R.Bliškevičius.

Su Liudu Mockūnu Vytauto Didžiojo universiteto kamerinis orkestras atliks net du kūrinius: Vidmanto Bartulio naująją kompoziciją saksofonui, kameriniam orkestrui ir fonogramai „Mūsų Lietuva“, skirtą Žąslių miesto 555 metų jubiliejui, bei Arvydo Malcio koncertą saksofonui ir kameriniam orkestrui „Saxchord“, kuris jau užkariavo Lietuvos publikos simpatijas. Na, o Kauno muzikos gurmanų pasigardžiavimui orkestras paruošė Antano Rekašiaus Muziką styginiams Nr. 2, kuri tikrai nepaliks abejingų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius