-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno miesto muziejuje ketvirtadienį atidaroma tarptautinė kolektyvinė šiuolaikinių Ispanijos menininkų paroda „Sėkime žvaigždes“

Kauno miesto muziejuje (Valančiaus g.6) liepos 18 d., ketvirtadienį, 16.00 val. atidaroma tarptautinė kolektyvinė šiuolaikinių Ispanijos menininkų paroda „Sėkime žvaigždes“. Paroda tą pačią dieną 17 val. duris atvers ir Kauno pilyje (Pilies g.17).
Kauno miesto muziejuje ketvirtadienį atidaroma tarptautinė kolektyvinė šiuolaikinių Ispanijos menininkų paroda „Sėkime žvaigždes“
Kauno miesto muziejuje ketvirtadienį atidaroma tarptautinė kolektyvinė šiuolaikinių Ispanijos menininkų paroda „Sėkime žvaigždes“ / „Emma Gallery“ nuotr.

Ši paroda – tai bendras Kauno miesto muziejaus ir Madrido galerijos EMMA projektas, parengtas bendradarbiaujant su Ispanijos Crearium meno galerija ir Madrido Goyart International asociacija, kuri yra surengusi parodas Lisabonoje, Porte, Paryžiuje, Briuselyje, Romoje, Baryje, Toskanoje, Bolonijoje, Genujoje, Sicilijoje, Monake, Berlyne, Stokholme, Geteborge, Laplandijoje Londone ir kituose Europos miestuose.

Galerija EMMA vienija šiuolaikinius ispanų ir tarptautinės kilmės menininkus, kurie propaguoja naują reklamą ir meną. Šioje galerijoje eksponuojama daugiau nei 500 dailininkų darbų, rengiamos personalinės ir kolektyvinės menininkų parodos.

Paroda, atkeliavusi į Lietuvą iš saulėtos ir spalvingos Ispanijos, supažindina su šiuolaikinių ispanų dailininkų darbais, kurie buvo eksponuoti Madrido galerijoje EMMA 2012-2013 metais. Galerijos EMMA vadovas Gorgonio Sanjuan apibūdina Lietuvą kaip kraštą, kuris ispanų menininkams asocijuojasi su grožiu, paslaptimi, sukelia smalsumą... Skulptoriaus Bernardo Bučo „Sėjėjo“ skulptūra Knygnešių sodelyje, kuri, kaip kalbama, naktį pažeria „žvaigždžių lietų“,  inspiravo ispanų kūrėjus užmegzti tarptautinius ryšius ir Kaune „pasėti žvaigždes“. Kauno miesto muziejaus ir Kauno pilies erdvėse atidaromoje parodoje pristatomi trisdešimt šešių dailininkų meno kūriniai, įkvėpti didžiųjų Ispanijos menininkų: Joan Miro, Pablo Picasso, Salvador Dali ir kitų. Parodoje žiūrovai pamatys kraštovaizdžio paveikslų, portretų, abstrakčių ir konceptualių darbų. Pasak parodos koordinatorės menininkės Inos Mindiuz (Mindiuzenko), kūrėjai derina įvairius meno stilius, metodus, paviršius, temas siekdami tapti savitais skirtingų kultūrų ambasadoriais. Inos Mindiuz iniciatyvos ir asmeninių ryšių dėka šiuos darbus galės pamatyti ir įvertinti Kauno miesto muziejaus lankytojai.

Visi meno gerbėjai laukiami parodos atidarymo renginyje liepos 18 d., ketvirtadienį:
16 val. Kauno miesto muziejuje (M. Valančiaus g. 6)
17 val. Kauno pilyje (Pilies g. 17)

Renginio metu kviečiame pabendrauti su menininkais iš Ispanijos, paragauti šio krašto vaišių, susipažinti su Viduržemio jūros regiono meno kultūra.
 

Paroda Kauno miesto muziejuje ir Kauno pilyje veiks iki rugpjūčio 6 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius