Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno rajone – trečiasis jaunimo festivalis „Nakties ritmas“

Lapkričio 22-oji Neveronių bendruomenės centrui bus ypatinga diena. Kauno rajone, Neveronyse 18 val. prasidės jau trečius metus organizuojamas Jaunimo muzikos festivalis „Nakties ritmas“.
Koncertas „Nakties ritmas“
Koncertas „Nakties ritmas“

Koncertas rengiamas  įgyvendinamas vykdant projektą „Naujų kaimo jaunimo laisvalaikio užimtumo formų sukūrimas mažinant socialinę atskirtį“. Jį finansuoja Kauno rajono vietos veiklos grupė bei Kauno rajono savivaldybės administracija. Renginį taip remia įmonės, įsikūrusios Neveronyse: „101 durys“, „Neveresta“, Stasio Mickevičiaus individuali įmonė. 

„Nakties ritmas“ siekia pritraukti kuo daugiau jaunimo į aktyvų laisvalaikio praleidimą. Muzikalus jaunimas buriasi į įvairaus stiliaus muzikos grupes, repetuoja išsinuomotose patalpose, studentų bendrabučiuose ar netgi namuose. 

Koncertas „Nakties ritmas“
Koncertas „Nakties ritmas“

Tačiau groti savo malonumui nepakanka, meninei saviraiškai reikalinga publika, vieši pasirodymai, įvertinimas. Todėl „Neveronių bendruomenės centras“ siekia rengti šventes, pritaikant jas jaunų žmonių pomėgiams.

Muzika – įvairiems skoniams

Lapkričio 22 d. įvyksiančiame renginyje koncertuos ne tik moksleiviai, bet ir studentai, atvykę studijuoti ir muzikuoti iš įvairių Lietuvos vietovių. Renginio organizatorė, „Neveronių bendruomenės centro“ narė Karina Linkienė tikisi, kad tai bus puikus renginys Neveronių gyventojams.

Festivalyje pasirodys Neveronių estradinio dainavimo studijos „Jaunas vėjas“ jaunučiai, vadovaujami A. Pilipausko. Taip pat publiką šildys melodingomis dainomis neveronietė vokalistė Simona Bagdanovaitė.

Pajudėti kvies šokių studijos „RE_D“ šokėjai – televizinių projektų dalyviai, tokių kaip „Tu gali šokti“, „Lietuvos Talentai“, „Talentų ringas“, šokių projektas „ŠOK“, taip pat įvairių tarptautinių konkursų nugalėtojai bei prizininkai.

Koncertas „Nakties ritmas“
Koncertas „Nakties ritmas“

Jausmingas dainas, akomponuojant akustininkui Dominykui Lodai, atliks vokalistė Aušra Grabliauskaitė. Aušra yra „Dainų dainelės“ laureatė, 2012 m. „Kaunas Talent“ nacionalinio turo 2-osios vietos laimėtoja, 2013 m. „Kaunas Talent“ nacionalinio turo 1-osios vietos laimėtoja. 

Jai talkinantis akustininkas Dominykas Loda mokosi KTU ir priklauso KTU atstovybei. Groti gitara išmoko pats savarankiškai ir šiuo metu mokina kitus. Muzika tapo neatsiejama gyvenimo dalimi.

Sceną drebins rokas

Kraują kaitins jaunimo alternatyviojo roko grupės „Radiatoriai“, „Break the Silence“, „Radio Masažas“. 

„Grupės “Radiatoriai” nariai susibūrė 2012 m., vienijami pagarbos post rock žanrui – tai alternatyvi rock muzikos pakraipa, kurios pagrindą sudaro instrumentinės melodijos, tačiau nutolstančios nuo tradicinių ritmų ir akordų“ taip savo grupę gitaristas Andrius Tomas Raupelis. 

Koncertas „Nakties ritmas“
Koncertas „Nakties ritmas“

„Radio Masažas“ – klausytojų ausis masažuojanti lietuviškai savos kūrybos muzika. Grupę sudaro visa Lietuva: Šiauliai, Šakiai, Druskininkai, Šeduva. 

„Break the silence“ – tai jauna, tik prieš metus susikūrusi grupė, kurią sudaro moksleiviai bei studentai. Jie groja savo kūrybos dainas ir siekia įnešti naujų spalvų į Lietuvos muzikos rinką.

Per renginį publika šoks kartu su šokių grupe „RE_D“, vyks žaidimai, karaoke, o vakarą uždarys neveronietis didžėjus Jonas Citavičius.

Renginys taps tradiciniu

Pirmasis jaunimo muzikos festivalis „Nakties ritmas“ įvyko 2012 m. lapkričio 9 d. Į festivalį susirinko 12 jaunųjų atlikėjų ne tik iš Neveronių, bet ir svečių iš Garliavos ir Kauno miesto. Jie grojo pop, rock, disco muziką. 

„Tai buvo tik pirmasis bandymas. Tikimės, kad renginys taps tradiciniu, nes jau planuojame kitąmet surengti antrąjį jaunimo muzikos festivalį ir į jį pakviesti grupes iš kitų Kauno rajono seniūnijų. Sieksime, kad „Nakties ritmas“ taptų reikšmingu ne tik Neveronių, bet ir viso Kauno rajono kultūriniu įvykiu“, – sakė Neveronių bendruomenės centro pirmininkė Aldona Petkevičienė.

Koncertas „Nakties ritmas“
Koncertas „Nakties ritmas“

Koncertas po atviru dangumi

Antrasis renginys vyko šių metų gegužės 31 d. po atviru dangumi. Dalyvavo ne tik moksleiviai, bet ir studentai, atvykę studijuoti ir muzikuoti iš įvairių Lietuvos vietovių. 

Pirmoji pasirodė Neveronių bendruomenės estradinio dainavimo studija. Gongo garsais džiugino vokalistė Monika Lasinskienė. Jai talkino Marius Lasinskas. Liūties nepabijojo jausmingieji „Radio masažo“ vaikinukai, taip pat moksleivių grupė „Break the silence“, grupės iš Vilniaus „4 of the Kind“ bei „Studentų gatvė“. Šventė baigėsi kartu su didžėjais Sinister Fellows.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius