Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno šokio festivalis „Aura“ intriguos spektakliu suaugusiems

Kaune 22 kartą rengiamas tarptautinis šokio festivalis „Aura'22“ šiemet žada intriguoti austrų šiuolaikinio šokio kūriniu „Magiška“, skirtu tik suaugusiems.
Kauno šokio festivalis „Aura“
Kauno šokio festivalis „Aura“ / Organizatorių nuotr.

„Šis nedidelės atominės bombos užtaisas skirtas tik suaugusiems, todėl į salę vaikai nebus įleidžiami“, – teigia organizatoriai.

Solo spektaklis „Magiška“ svarsto moters menininkės vaidmens problematiką šiuolaikinėje visuomenėje.

„Virtuvės prijuostė ir kiti virtuviniai įrankiai netikėtai virsta ginklais arba magijos triukais, siekiant atskleisti apribotą moters vietą šiuolaikinėje visuomenėje“, – teigiama pranešime.

Šiemet pagrindinėse miesto scenose rugsėjo 27-30 dienomis festivalis publikai pristatys choreografus ir trupes iš Norvegijos, Prancūzijos, Izraelio, Austrijos, Portugalijos bei bendrą lietuvių – olandų projektą.

Grupė „A.lter S.essio“ iš Prancūzijos spektaklyje naudos lazerių šviesas ir piešinius, kurtinamą garsą ir žiūrovus virpinančias garsų vibracijas, kurdama šaltą, sunkų ir ilgam išliekantį įspūdį. Premjeriniame spektaklyje „Patvarumas“ pasirodys Kauno publikai jau matyta išraiškinga japonų šokėja Yoko Higashino su partneriu Gianniu Josephu.

„Nepaprastu muzikos, judesio ir vaizdo junginiu šis šokio spektaklis turėtų ypač patikti jaunajai publikos daliai, eksperimentuojančiai su įvairiomis technologijomis“, – teigia organizatoriai.

Izraelyje žinomi choreografai Nivas Sheinfeldas ir Orenas Laoras festivaliui paruošė nuotaikingą ir prieštaringas emocijas sukeliantį šiuolaikinio šokio spektaklį „Kvailių laivas“. Kritikų nuomone, tai šokio spektaklis, kuris priverčia žiūrovus pažvelgti į šokį kitaip, nesistengiant puoselėti nusistovėjusių šokio formų.

Portugalų choreografė Ne Barros kartu su muzikos virtuozu Jorge Queijo pristatys šokio spektaklį „Kuriant nepažįstamąjį“.

Festivalį užbaigs norvegų dramaturgo Henriko Ibseno pjesės įkvėptas novatoriškos norvegų choreografės Ingunos Bjornsgaard (Ingun Bjornsgord) šokio spektaklis „Jūra“, kuriame ji kūrybingai laviruoja tarp klasikos ir šiuolaikiškumo.

„Spektaklyje nagrinėjamas dvilypumas, neaiškus ilgesys, noras išnykti, nešvankumas ir visuotinis paviršutiniškumas. Kaip teigia pati choreografė, ją visuomet domino moters, kaip mitinės būtybės, prototipas, kuris susipina su šiuolaikine moterimi“, – teigiama pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius