Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kavinė fantastiška“: kokie gandai sklandė apie Lietuvą viduramžiais?

Svetimos šalys visada skamba egzotiškai – tiek dabar, tiek praeityje, kai apsilankyti svetur buvo nepalyginamai sudėtingiau. O ar kažkada bandėte įsivaizduoti, kokie gandai sklandė apie Lietuvą viduramžiais? Apie tai bus galima sužinoti gegužės 17 d. Vilniuje vyksiančiame nemokamame renginyje „Kavinė fantastiška“.
Akimirkos iš „Kavinė fantastiška“ renginio
Akimirkos iš „Kavinė fantastiška“ renginio / Nail Garejev nuotr.

Apie gerai nepažintus kraštus visais laikais sklandė neįtikimos legendos. Marco Polo pasakojo apie baisųjį paukštį roką ir vienaragį, o daug kas tikėjo, kad Rytuose gyvena begalvių žmonių tauta.

Lietuva kitų šalių žmonėms ilgą laiką taip pat buvo mažai pažintas kraštas, pilnas savitų keistenybių. Čia buvo galima sutikti nykštukus ir milžinus, tuoktis su uošviais ar užsiimti vietine koridos atmaina – tik vietoje buliaus čia esą medžiotas stumbras. Žinoma, šiuo sportu buvo užsiėmę tie, kurių regėjimas buvo geras – o Vilniuje tokių žmonių tariamai nebuvo daug, mat visi esą gyveno uždūmintuose namuose.

Vieni pasakojimai labiau įtikinami, kiti mažiau – tačiau visi nepaprastai įdomūs. Lietuvių kariai-barsukai, meškų užauginti žemaičiai – Lietuva buvo tikras mitų ir legendų kraštas.

„Kavinė fantastiška“ – kasmėnesinis susitikimas, skirtas aptarti temas, susijusias su fantastika ar fantazija. Nuo senovės mitų iki ateities mokslo, nuo kino iki dailės – labiau įsigilinus, fantastinė kūryba yra glaudžiai susijusi su kiekvienu iš mūsų. Kartą per mėnesį šioje kavinėje lankosi skirtingų sričių specialistai, plačiau nušviečiantys dažnam įdomiais klausimais.

Nail Garejev nuotr./Akimirkos iš „Kavinė fantastiška“ renginio
Nail Garejev nuotr./Akimirkos iš „Kavinė fantastiška“ renginio

Apie tai, kaip Lietuvą viduramžiais (ir vėliau) įsivaizdavo ir matė užsieniečiai, gegužės 17 d. 19 val. pasakos istorijos mokslų daktaras Rūstis Kamuntavičius (VDU).

Susitikimo vieta – baras „Variokas“ (A.Jakšto g. 9, Vilnius). Renginys nemokamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius