Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kavos kultūros dienos 2010“ – viskas apie kavą per dvi dienas

Lietuviams kava – vienas iš mėgstamiausių gėrimų. Kas penktas jos išgeria daugiau negu bet kokio kito gėrimo, įskaitant ir vandenį. Visi, negalintys gyventi be šio kvapnaus gėrimo, kviečiami dalyvauti 6 kartą Lietuvoje rengiamose „Kavos kultūros dienose“.
Kava
Kava / Gedimino Savickio/BFL nuotr.

Vasario 20–21 d. nuo 11 val. Vilniaus prekybos ir pramogų sostinėje „Akropolis“ vyksiančios dienos apjungs vilniečiams ir miesto svečiams skirtą kavos šventę bei profesionalams skirtą Lietuvos kavos ruošimo čempionatą ir Lietuvos piešimo ant pieno putos čempionatą.

Kavos šventėje kiekvienas norintis turės galimybę nemokamai paragauti neįprastų skonių kavos rūšių, dalyvauti konkursuose bei prisidėti prie paveikslo iš kavos pupelių kūrimo. Kavos įsigyti bus galima specialiame aukcione, o tinkamai ją paruošti ir degustuoti visus norinčius mokys profesionalūs kavos ruošimo meistrai.

„Kavos kultūros dienų“ metu bus renkama Lietuvos metų kava. Kavas degustuos ir geriausią rūšį rinks ir profesionalai, ir čempionatų dalyviai, ir žurnalistai bei žiūrovai.

Piešimo ant pieno putos čempionatas šiais metais šalyje rengiamas pirmą kartą. Konkurso dalyviai žiūrovams demonstruos, kaip išgauti piešinius, kurie išryškėja pieną liejant į kavą.

„Kavos kultūros dienų 2010“ metu vyksiantis jau 6-asis Lietuvos kavos ruošimo čempionatas bei I-asis Lietuvos piešimo ant pieno putos čempionatas yra vieninteliai profesionalūs kasmetiniai kavos renginiai šalyje. Juose dalyvaus daugiausiai patirties turintys, pajėgiausi ir drąsiausi kavos ruošėjai, dirbantys Lietuvos baruose, kavinėse ir restoranuose.

Lietuvos barmenų paruoštos kavos skonį, kokybę ir išradingumą vertins kompetentingi teisėjai iš įvairių pasaulio šalių. Čempionatų nugalėtojams atiteks kelionė į Pasaulio kavos ruošimo čempionatą. Čia jie galės ne tik pretenduoti tapti geriausiais pasaulyje kavos ruošėjais, bet ir pasisemti idėjų bei įgyti naujos patirties. Prizais bus apdovanoti ir antrų bei trečių vietų laimėtojai. Čempionatai vyks pagal Pasaulio kavos barmenų čempionato taisykles. Renginius globoja Europos kavos asociacija (SCAE) bei Pasaulio barmenų čempionatas (WBC).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius