-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keliautojai kviečiami į žygį po Baltijos šalis

Lietuvos Valstybinis Turizmo departamentas, Latvijos turizmo plėtros agentūra ir Estijos turizmo agentūra jau trečius metus organizuoja projektą „Didysis žygis po Baltijos šalis“ bei siūlo aplankyti 30 turistinių objektų – po 10 kiekvienos valstybės teritorijoje, o rudenį pasidžiaugti ne tik įgytomis žiniomis, patirtimi, įspūdžiais, bet ir aktyviausių žygio dalyvių laukiančiais prizais. Kasmet siūloma aplankyti 30 naujų objektų, taigi sužinoti 30 naujų istorijų apie Baltijos šalių praeitį ir dabartį, patirti 30 naujų nuotykių, nukeliavus nuo namų vos kelias ar keliolika valandų.
Baltijos šalys
Baltijos šalys / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.
Temos: 2 Kelionės Žygis

Štai Lietuvoje tarp dešimties naujų lankytinų objektų pristatomas „Dainuojančių akmenų slėnis Madzuchai“ netoli Kretingos, Latvijoje siūloma atrasti romantišką Cesio pilį, o estai siūlo leistis į Piusos olas požemyje.

Projektas turėtų sudominti tuos, kuriems nepakanka kelionių vadovuose pristatomų pagrindinių lankytinų objektų ir kurie nori geriau pažinti kraštą, perprasti jo unikalumą. Nuo gegužės 15 d. iki spalio 31 d. po Baltijos šalis keliaujantys galės turiningai ilsėtis ir susipažinti su trijų kaimyninių šalių turizmo galimybėmis. Taip siekiama skatinti vietinį turizmą, didinti turistų srautus į Baltijos valstybes ir kurti palankių turizmui šalių įvaizdį.

Šių metų „Didysis žygis po Baltijos šalis“ vyksta lygiai dvidešimt metų po to, kai 1989 m. rugpjūtį Lietuvos, Latvijos ir Estijos žmonės rankomis susijungė į Baltijos kelią ir parodė vieningą laisvės siekį. Tai ypatingos svarbos projektas, įtrauktas į LR Vyriausybės nutarimu tvirtinamą programą.

Jau trečius metus vykdomo projekto dalyvių skaičius kasmet auga. Pernai iš siūlomo 36 objektų maršruto daugiau nei pusė dalyvių apsilankė 26 vietose.

Norintiems dalyvauti šių metų žygyje reikia bet kuriame Lietuvos, Latvijos ar Estijos turizmo informacijos centre pasiimti lankstinuką su žemėlapyje pažymėtais objektais, prisiregistruoti internetinėje svetainėje ir startuoti. Dalyviai kiekviename iš objektų gaus nuolaidų, o aplankiusieji daugiausia vietų varžysis dėl prizų. Svarbiausia – nepamiršti nusifotografuoti ir nuotraukas atsiųsti paštu arba patalpinti svetainėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius