-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ketvirtoji „TRANS/MISIJŲ“ diena buvo įkvėpta choreografų ir režisierių

Tarptautinio menų festivalio „Trans/Misijos“ žiūrovai ketvirtą dieną stebėjo išskirtinį, karantino metu nufilmuotą Nacionalinio Moravijos ir Silezijos teatro baleto trupės 3 dalių video – filmą.
Ketvirtosios „Trans/misijų“ dienos akimirka
Ketvirtosios „Trans/misijų“ dienos akimirka / Aleksandro Aziulevičiaus nuotr.

Pirmame filme „Kitokie“ baleto atlikėjai kalba apie tai, kaip jie jaučiasi, kai negali būti scenoje. Antrasis filmas „Kylantys ir krentantys“ įkvėptas Jaronimo Basco kūrybos, vaizdinių tarp pragaro ir rojaus. Choreografiją sukūrė Jiri Pokorny. Trečiame baletas „Rossini kortos“, sukurtas Italijos choreografo Mauro Bigonzetti. Tiesiog nepakartojami šokiai, kuriuos akomponavo nuostabi, žymių Italijos konpozitorių muzika.

Vėliau visi rinkosi į nuotaikingas šokio teatro „Sole“ kūrybinias dirbtuves – atvirą baleto pamoką. Buvo įtraukti ir vaikai, ir jų tėvai.

Pirmąjį kartą Vilniaus Multikino kino centre buvo parodytas Lenkų teatro „Studija“ filmas – spektaklis „Raudonosios Armijos karininko užrašai“ pagal Sergiuš Piaseckį (rež. S.Gaudyn). Tai jau antroji premjera festivalio metu.

Tuo pat metu Trakų kultūros rūmuose rinkosi žiūrovai į Trakų Karališkojo teatro spektaklį „Našlės“ (rež. R.Čuta).

Vakarą vainikavo romantiškas dainininkės Evelinos Sašenko solinis koncertas „Meilės istorija pagal Edith Piaf“ restorane „Pilialaukis“. Dainos nukėlė klausytojus į spalvingąjį Montmartrą, jaukias kavines ir slaptas įsimylėjėlių vietas. Taip spalvingai įvyko Čekijai, Slovakijai ir Lietuvai skirta festivalio diena.

Nespėjusiems sudalyvauti, nevertėtų liūdėti, nes festivalio programoje dar gausu įdomių ir išskirtinių renginių, parodų, koncertų. Nepraleiskite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius