Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kikeriai protestavo prieš biurokratiją, kuri stabdo iniciatyvas (nuotraukos)

Paslaptingieji jaunųjų menininkų atstovai – kikeriai – ketvirtadienį surengė pasyvią protesto akciją prie Vilniaus savivaldybės. Jaunieji kūrėjai performansu išsakė savo kritišką poziciją dėl biurokratinio aparato, kuris stabdo kuriančių žmonių iniciatyvas.
Paslaptingieji kikeriai – permainų pranašai
Paslaptingieji kikeriai – permainų pranašai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Atsimatavę 25 metrus nuo Vilniaus savivaldybės (nes arčiau valstybinių įstaigų rengti protesto akcijų negalima), kikeriai po vieną ėjo į savivaldybės vidų su plakatu, ant kurio nieko neparašyta, o pasiėmę kvitą dėl kultūrinių reikalų, grįždavo į lauką.

„Siekiame, kad Lietuvos biurokratija taptų progresyvesnė. Performansas prie savivaldybės – pasyvi protesto forma prieš biurokratiją, kuri stabdo bet kokią laisvą žmonių ar menininkų iniciatyvą bei saviraišką. Norėdamas ką nors padaryti, įsiveli į painų biurokratinį aparatą. Taip išeina, kad svarbiausia raiškos forma yra ne piliečių iniciatyvos, o patys biurokratiniai reikalai. Todėl mes parodijuojame pagal biurokratų taisykles“, – savo protesto akciją aiškino permainų pranašais save vadinantys jaunieji menininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius