Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kino teatras „Pasaka“ akciją DAROM 2010 užbaigė nemokamu ekologiško kino seansu (nuotraukos)

Aplinkos švarinimo akcijoje DAROM 2010 dalyvaujantis kino teatras „Pasaka", aplinka besirūpinančius ir ekologiškam gyvenimui prijaučiančius vilniečius šeštadienio vakarą pakvietė į kiną po atviru dangumi Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus kiemelyje.
Ekologiškas ,,Velokino"  seansas
Ekologiškas ,,Velokino" seansas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Bendradarbiaujant su ekologiniu projektu „Velokinas„ ir ,,Ekoinstitutu“ žiūrovams parodytas nemokamas dokumentinės juostos „Grėsmingas signalas“ seansas.
 
Dokumentinė juosta ,,Grėsmingas signalas“ (rež. Talal Jabari, 2009, JAV) po europinės premjeros šių metų ,,Kino pavasaryje„ sukėlė tikrą diskusijų audrą – apie galimą mobiliųjų telefonų žalą jau prabilo ir mobiliojo ryšio operatorių atstovai bei Seimo nariai. 

Gausių diskusijų  priežastis – filme pateikiami šokiruojantys ir niekur anksčiau negirdėti faktai apie vieną didžiausių šio amžiaus biologinių eksperimentų – masinį mobiliųjų telefonų ir jų skleidžiamos elektromagnetinės spinduliuotės plitimą. Juostoje pateikiamos autoritetingų mokslininkų bei tyrėjų išvados, pasakojamos tikros, nuo elektromagnetinės spinduliuotės poveikio kenčiančių žmonių istorijos. Visa tai filmo režisierius meistriškai apjungė į žiūrovą prikaustančią per pasaulį keliaujančią dokumentinę juostą.

Šeštadienio, oficialios DAROM 2010 dienos pavakarę, filmas rodyts po atviru dangumi, o jam parodyti reikiama elektros energija bus generuota minant dviračio pedalus. „Velokino“ idėjos iniciatoriaus Jono Dovydėno teigimu, tokiu būdu siekiama atkreipti žmonių dėmesį į elektros energijos naudojimo problematiką ir tai, kad dažnai nesusimąstoma apie jos taupymo būdus.

Pasak Silvinijos Simonaitytės, „Ekoinstituto“, pristatančio Lietuvoje filmą „Grėsmingas signalas“, vadovės, džiugu, kad prie „Ekoinstituto“ misijos šviesti visuomenę aktualiomis ekologinėmis temomis ir taip priimti labiau informuotus ir pagrįstus kasdienius sprendimus, šiandien jungiasi ir daugiau iniciatyvų. ,,Velokinas“ – puikus pavyzdys, kaip išradinga forma galima informuoti žmones apie išties opias aplinkosaugines problemas.

„Velokino“ projektas yra vienas iš taupaus energijos vartojimo iniciatyvos „Tiek, kiek reikia“ konkurso, kurį įgyvendino AB Rytų skirstomieji tinklai ir Pilietinės atsakomybės fondas, nugalėtojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius