Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdiečiams pristatys gamtos įkvėptą Lenkijos dizainą

Lapkričio 15 d., penktadienį, 18 val. Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2) atidaroma Lenkijos fotografijos bei dizaino paroda „Materia Prima: peizažas ir dizainas“ naujai interpretuoja natūralų dėsningumą: tai, kas mus supa, mus įkvepia, net jeigu ne iki galo tai suvokiame.
Dubenėlis „Kluka“, sukurtas Agnieszkos Bar ir Karinos Marusinskos.
Dubenėlis „Kluka“, sukurtas Agnieszkos Bar ir Karinos Marusinskos. / Kultūrpolio nuotr.

Materia Prima – tai pirminė materija: viena vertus, įprastos medžiagos – smėlis, molis, akmuo, medis, vytelės; kita vertus – unikalūs spalvų, faktūrų ir medžiagų deriniai, sudarantys konkrečios vietos gamtovaizdį. Sujungti tarpusavyje, jie sukuria matricą, nuolat taikomą kūrybos procese.

Susiedama „World Press Photo“, „Nikon 75th Anniversary Award“, „Grand Press Photo“, „National Geographic“ bei kitų prestižinių fotografijos konkursų laureato Kacpero Kowalskio fotografijas, darytas iš oro, su Lenkijos dizainerių objektais, sukurtais iš paprasčiausių medžiagų, parodos kuratorė Agnieszka Jacobson-Cielecka kviečia keliauti prie vaizdinių dizaino ištakų. 

„Tai pasakojimas apie gamtos ir meno simbiozę, apie menką ribą tarp kūrimo ir fiksavimo, tarp kūrybos ir dokumentacijos“, – sako aistringa Lenkijos dizaino propaguotoja. A. Jacobson-Cielecka yra kritikė, žurnalistė, lenkiškos žurnalo „Elle Decoration“ versijos įkūrėja ir pirmoji vyriausioji redaktorė, „Łódź Design Festival“ (2008-2011) meno direktorė ir kuratorė, dizaino specialybės vadovė ir programų direktorė „School of Form“ mokykloje Poznanėje. 

Parodoje, kurią pristato Lenkijos institutas Vilniuje, taip pat bus eksponuojami lenkų menininkų sukurti žaislai. Visų jų ištakos tos pačios: gamtos stebėjimas ir pagarba aplinkai, vaikų elgesio bei poreikių analizė, pagarba tradicijoms ir vaikystės prisiminimams.

Savo darbus parodoje pristatys dizaineriai Jerzy Cielecki, Agnieszka Czop, Maciej Gąsienica-Giewont, Paweł Grunert, Jarosław Hulbój, Agnieszka Lasota, Malafor, Katarzyna Modrzejewska, Monika Patuszyńska, Justyna Popławska, Joanna Rusin, Tabanda, Bashko Trybek, Wzorowo, žaislų autoriai Beza Projekt, Gagani, Maliny, Pani Jurek, Poorex.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius