Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje atidaroma tarptautinė stiklo meno paroda „Vitrum Balticum V. Image Memory“

Gruodžio 16 dieną 17 val. Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2) bus atidaroma tarptautinė stiklo meno paroda „Vitrum Balticum V. Image Memory“ (liet. „Baltijos stiklas V. Regimoji atmintis“).
„Fragile“
„Fragile“ / Valdos Verikaitės kūrybos darbas

Pagrindinėje 2011 metų projekto parodoje praplečiamos stiklo, kaip savitos ir specifinės meno šakos ribos, profesionaliai atliktus kūrinius pristatant jungtyje / dermėje / sąveikoje su menine fotografija. Taip menininkai skatinami pasidalinti su žiūrovu savo kūrybos (konkrečiai – eksponuojamo kūrinio) inspiracijomis bei rezultatu tiek stiklo, tiek fotografijos pagalba.

Menininkui, kuriant darbą, svarbu turėti viziją, siekti ją įgyvendinti. Kūrinio „kelionė“ (nuo pirminės idėjos iki jo įprasminimo bei galimos tąsos kituose darbuose), be abejonės, yra ilgas etapas. Tad parodoje norėta pristatyti ne tik baigtinį darbą, bet sustabdyti ir jo atsiradimo „kadrus“, tam tikras racionalaus galvojimo ar emocinio lauko, pajautų įvaizdinimo akimirkas, buvusius ar galimus menininko minties vingius. Tai suteikė parodai devizą, atspindintį siekį – fiksuoti minėto kūrybinio kelio, atminties ir mąstymo apie kūrinį meninius vaizdus. „Image Memory“ (liet. „regimoji atmintis“) – tai sustabdytos vizijos, akimirkos kūrinio radimosi ir tąsos kelyje.

Parodoje atskleidžiamos menininkus veikiančios skirtingos kūrybinės intencijos. Vieniems tai – asociacijos, kilusios kelionėse, dalyvaujant tam tikruose socialiniuose įvykiuose, atsirandančios santykyje su gamta. Kitiems – meninės inspiracijos, stebint įvairių kultūrų meno reiškinius ar tiesiog konkrečius objektus, įdomius daiktus. Tretiems reikšminga savistaba, vaikystės prisiminimai, asmeninio gyvenimo patirtys.

Projektui atrinkti meninio stiklo kūriniai sudaro dviejų raiškos priemonių ir dimensijų parodą: stiklo plastika kartu su fotografija, kuri papildo (inspiruoja, praplečia) stiklo objekto plastinį vaizdą bei konceptualų turinį.

Paroda lapkričio mėnesį buvo eksponuojama Kauno Fotografijos galerijoje, ją lydinti personalinė A.Rimkevičiaus stiklo paroda – „Aukso pjūvio“ meno galerijoje Kaune.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius