Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje atsivers trijų skirtingų kūrėjų paroda

Šeštadienį Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Meno kieme bus pristatyti trijų autorių darbai ir kūryba, vyks susitikimas su menininkais – Lina Praudzinskaite, Benjaminu Renteriu (Vokietija) bei Mariu Grosbahsu (Latvija).
Vokiečių fotografo Benjamino Renterio kūrinys.
Vokiečių fotografo Benjamino Renterio kūrinys. / Kultūrpolio iliustracija

Meno kiemo galerijoje bus atidaryta Linos Praudzinskaitės (Lietuva) paroda „30 m²  atminties dabar“. Menininkės instaliacijas reiktų suvokti veikiau intuityviai negu racionaliai. Ji tyrinėja santykį tarp to kas jau turima ir dar tik įgyjama, ją domina informacijos atranka, komunikacijos įtaka kiekvienam iš mūsų. Lina asmeninės atminties kaupimą suvokia kaip archyvavimo procesą. Ji darbe panaudoja paprastas kartonines dėžes dėl jų laikinumo ir pagrindinės talpinimo funkcijos. Stebėdama iš pasąmonės iškylančias formas ir schemas ji konstruoja atskirus atminties dėžučių fragmentus į vienalytę visumą.

Meno kiemo dirbtuvėse atsivers rezidento Benjamin Renter (Vokietija, Berlynas) studijos durys ir užėję vidun galėsite gurkšnodami arbatą šnekučiuotis su fotografu apie jo kūrybinę veiklą, taip pat išvysite jau kelias savaites Benjamino klaipėdiečiams vedamų fotografijos dirbtuvių „Gatvės fotografijos praktika“ rezultatus. Benjamin Renter yra KKKC atstovaujamos, Jaunųjų Europos Kūrėjų bienalės dalyvis. Jo darbai KKKC buvo eksponuojami šių metų vasarį. 

Meno kieme bus pristatyta rezidento Maris Grosbahs (Latvija) instaliacija „Minčių lizdas“. (autorius: Maris Grosbahs, muzika: Martinš Strautnieks). Specialiai šiai vietai sukurtos instaliacijos pagalba autorius bandys išsiaiškinti kiek gali būti „sukaupta minčių per tris mėnesius Klaipėdos centre kabančiame „lizde“. Maris Grosbahs yra tarpdisciplininis menininkas, tyrėjas ir kuratorius. Savo kūryboje Maris naudoja  skulptūrą, fotografiją ir garsą.

KKKC reziduojantis menininkas save pristatė šiais žodžiais: „Aš siekiu vystyti dialogą tarp daugybės skirtingų, identitetą teigiančių būdų  – pasakoti atsiminimus, perteikti subjektyvias ir asmenines patirtis, kalbėti vaizduotės kalba. Kurdamas savo darbus aš stengiuosi suprasti, lavinti save ir žiūrovą kartu atrandant ir bendradarbiaujant“.

Visos trys parodos atveriamos šeštadienį, 18 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius