Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje – jaunųjų džiazuotojų festivalis

Klaipėdoje, garsėjančioje džiazo renginių tradicijomis, pradedama dar viena, šiuosyk – skirta patiems jauniausiesiems, bet jau spėjusiems įvertinti džiazo sąskambių grožį: gruodžio 9 d., penktadienį, 18 val.
Mikrofonas
Mikrofonas / „15min“ nuotr.
Temos: 1 Džiazas

Klaipėdos kultūros centro Žvejų rūmų Teatro salėje Memelio džiazo klubas rengia festivalį „Jaunimo džiazo maratonas-2011“. Jame panoro pasirodyti daugiau kaip pusšimtis uostamiesčio jaunųjų dainininkų bei muzikantų.

Dalyvauti festivalyje, kuris, planuojama, taps tęstinis, aktyviai registravosi Klaipėdos universiteto Menų fakulteto, S. Šimkaus konservatorijos, E. Balsio menų gimnazijos, J. Kačinsko muzikos mokyklos, J. Karoso muzikos mokyklos, taip pat ir „Žaliakalnio“ gimnazijos, Klaipėdos jaunimo centro, Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro, JAM studijos auklėtiniai, iš viso – beveik 70 atlikėjų.

Jų gretose, kaip įprasta tokio pobūdžio renginiuose, ypač gausu solistų dainininkų, tačiau netrūksta ir instrumentininkų bei ansamblių – nuo duetų iki S. Šimkaus konservatorijos diksilendo. Dalyviai atliks žinomus džiazo muzikos standartus bei džiazo stiliumi aranžuotas populiarias dainas.

„Kaip ir kiti muzikos pedagogai, daug laiko praleidžiu dirbdama su dainuojančiais bei muzikuojančiais vaikais ir paaugliais. Tad mintis surengti koncertą ir paskatinti tarpusavio bendravimą gimė natūraliai: jauniesiems atlikėjams galimybė pasirodyti publikai pasitaiko ne itin dažnai, bet drauge yra labai vertinga ir vertinama, – sakė renginio iniciatorė, vokalistė ir pedagogė Aušra Smičiūtė, klube atsakinga už darbą su jaunimu. – Savo ruožtu miestelėnams šis renginys – puiki proga susipažinti su tais, kuriuos po kelių metų galbūt išvysime didžiojoje muzikos scenoje.“

Iniciatorės teigimu, nuoširdžiausios padėkos verti jaunųjų atlikėjų mokytojai, entuziastingai atsiliepę į kvietimą dalyvauti naujajame renginyje ir skyrę laiko bei energijos jam pasiruošti. Žinia, uostamiesčio muzikinio ugdymo įstaigose mokytojauja nemažai muzikantų, tad ne vienas iš jų netiesiogiai – pedagogo amplua – dalyvauja festivalyje, ruošdamas jam savo mokinius.

Anot A. Smičiūtės, ypač džiugu, kad renginyje panoro dalyvauti ir ne specializuotų muzikos mokyklų atstovai – pavyzdžiui, „Žaliakalnio“ gimnazijos pedagogės Tatjana Kononova ir Jelena Butkevičiene su savo auklėtiniais bei Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro neformaliojo ugdymo muzikos mokytoja Erlanda Tverijonienė, pasirodymui festivalyje rengianti vokalistų kvartetą ir solistes.

Tikimasi, kad „Jaunimo džiazo maratonas“ ilgainiui taps įprastu metų pabaigos akcentu Klaipėdos kultūros padangėje, o jo dalyvių gretos vis plėsis.

Bilieto kaina – 15 Lt. Bilietus galima įsigyti vietoje prieš koncertą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius