Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje prasideda tarptautinis festivalis „TheAtrium“

Klaipėdoje ketvirtadienio vakarą lenkių grupės „Sutari“ pasirodymu prasideda tarptautinis teatrų festivalis „TheAtrium“.
Grupė „Sutari“ Klaipėdoje pradės festivalį „TheAtrium“
Grupė „Sutari“ Klaipėdoje pradės festivalį „TheAtrium“ / Aleksandros Gronowskos nuotr.

Lenkių aktorių ir muzikančių trio „Sutari“ atidarys pirmą kartą uostamiestyje vyksiantį festivalį.

„TheAtrium“, kaip teigė Klaipėdos dramos teatro literatūrinės dalies vedėjas, poetas, dramaturgas Gintaras Grajauskas, buvo brandinamas ne vienerius metus. Idėjai surengti uostamiestyje tarptautinį teatrų festivalį pritarė ir Anapilin iškeliavęs Leonidas Donskis.

Klaipėdos dramos teatrui pavyko įgyventi tai, kas skeptikų nuomone atrodė vargiai pasiekiama ir į uostamiestį sukvietė trupes su spektakliais, jau pripažintais visoje Europoje.

Į Klaipėdą atvyks lenkų trupė „Nowy teatr“ su spektakliu „Apokalipsė“, estų „Teater No99” su spektakliu „Nr.43 Purvas“, Liepojos teatras į Klaipėdą atveš gausybę apdovanojimų sulaukusį spektaklį „Stavangeris“. Festivalį vainikuos teatrališkumu garsėjančios grupės „The Tiger Lilies“ koncertas iš Didžiosios Britanijos birželio 25-ąją.

Klaipėdoje bus pristatomi ir ryškiausi lietuvių spektakliai: Lietuvos nacionalinis dramos teatras parodys M.Ivaškevičiaus spektaklį „Didis blogis“, Oskaras Koršunovas – „Apvalytuosius“.

Į Klaipėdą pirmosios atvyko lenkės „Sutari“. Paradoksalu, bet lietuviškose sutartinėse įkvėpimą suradusios lenkės Lietuvoje lankosi pirmą kartą, nors yra koncertavusios net ir pietų Amerikoje. „Labai džiaugiamės galimybe pasirodyti Lietuvoje, kur mes lankomės pirmą kartą“, – teigė muzikantės.

„Sutari“ Klaipėdoje savo koncertu atvers festivalį „TheAtrium“, birželio 3-iąją muzikuojančios aktorės parodys publikai teatralizuotą performansą „Arbūzas“, kuriame skambės įvairiausi garsai neįprastose vietose: virtuvėje ar vonioje.

Didžioji dalis festivalio renginių vyks Klaipėdos dramos teatre, tik „Teater No99” vyks Žvejų rūmuose.

Bilietai į festivalio „ TheAtrium“ renginius jau parduodami – juos galima įsigyti Tiketoje. Bilietų kaina tikrai ne „festivalinė“ – nuo 4 iki 15 eurų. Tai festivalio rėmėjų – Klaipėdos miesto verslininkų, Klaipėdos savivaldybės ir Klaipėdos dramos teatro – dovana žiūrovams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius