Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos dramos teatras Tarptautinę teatro dieną pasitinka be namų

Gastrolės, tebesitęsiančios jau šešetą metų: taip savo dabartinę padėtį galėtų įvardinti Klaipėdos dramos teatras. 2007-aisiais teatro pastatas buvo uždarytas dėl avarinės būklės – nuo to laiko teatralai, neturėdami savo salės, glaudžiasi Žvejų rūmuose ir intensyviai gastroliuoja po Lietuvą.
Klaipėdos dramos teatro aktorius įamžino Biržų pradinukai. Taip vaikai pavaizdavo Reginą Arbačiauskaitę, Vaidą Jočį ir Nijolę Sabulytę.
Klaipėdos dramos teatro aktorius įamžino Biržų gimnazijos mokiniai. Taip vaikai pavaizdavo Reginą Arbačiauskaitę, Vaidą Jočį ir Nijolę Sabulytę. / Dramos teatro nuotr.

Oficiali teatro rekonstrukcijos pabaiga numatyta 2014 m. – tad kantrybės ir atkaklumo teatralams prireiks dar nemažai.

Situacijos tragikomiškumą – kaip geroje pjesėje – sustiprina ir buvusio pagrindinio teatro rėmėjo, banko „Snoras“ žlugimas. Kaip senoliai sakydavo – bėda viena nevaikšto.

Tačiau aktoriai nenusimena ir nepalūžta – darbas vyksta ir tokiomis ekstremaliomis sąlygomis. Teatre ir toliau statomi nauji spektakliai, pristatomos premjeros. Rekonstrukcija taip pat nestovi vietoje – praeitų metų pabaigoje statybininkai baigė pastato atstatymo darbus, uždėjo stogą. Šiemet darbai vyksta jau teatro pastato viduje.

Profesinės šventės proga kovo 25 d. 18 val. Klaipėdos dramos teatras kviečia žiūrovus į Žvejų rūmus, kur parodys Tarptautinei teatro dienai skirtą spektaklį – A. Strindbergo „Šmėklų sonatą“ (rež. G. Varnas).

Jei žiūrovai Teatro dienos proga taip pat nuspręs įteikti vieną kitą puokštę, aktoriai tikrai nebus prieš – o viena smagia ir netikėta dovana teatras pasidalins ir su žiūrovais: Biržų „Saulės“ gimnazijos moksleiviai (dailės mokytoja Daiva Zalogienė), apsilankę Klaipėdos dramos teatro  spektaklyje „Iš miglos išniro angelas“, nutapė šaunių aktorių portretų. Teatro dienos proga jie bus eksponuojami Žvejų rūmų fojė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius