-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Klaipėdos Etnokultūros centre – autentiškų delmonų paroda

Penktadienį 15 val. Klaipėdos etnokultūros centre (Daržų g. 10) atidaroma dailininkės Valerijos Kiškienės (Garliava) tekstilės paroda „Valerijos delmonai“.
Valerijos Kiškienės kūrinys
Valerijos Kiškienės kūrinys / Etnokultūros centro nuotr.

Šios tekstilės parodos eksponatai delmonai – pavadinimu ir praktiška paskirtimi siejasi su savo istoriniu „protėviu“- Mažosios Lietuvos tautinio kostiumo detale, bet jų siuvinėjimo raštai sukurti ne pagal Klaipėdos krašto delmonų dekoravimo simboliką.

"Valerijos delmonai"  išsiuvinėti, nekuriant reikšminių simbolių, bet laisvai improvizuojant tarp įvairių liaudies meno žanrų ornamentų ir gamtos motyvų. Šiandien delmoną lengviausia derinti prie archeologinio ir folkloro stiliaus drabužių, bet, ieškant netikėtų aprangos derinių, jis tinka ir prie šiuolaikiško stiliaus. Delmonas – ne tik puošnus aksesuaras, bet ir  patogus – nes nereikia nešiotis rankose (prisegamas prie juosmens), ir praktiškas – nes jame telpa smulkūs asmeniniai daiktai.

Po parodos atidarymo, 16 val. autorė ves praktinį siuvinėjimo užsiėmimą „Siuvinėtas dėklas“. Dalyviai galės išmokti Valerijos Kiškienės rekomenduojamų siuvinėjimo technikų bei išsiuvinėti malonią smulkmeną – akinių ar telefono dėklą. Būtina registracija tel. 8 46 310022. Užsiėmimo kaina 10 Lt.

Paroda „Valerijos delmonai“ Etnokultūros centre veiks iki gruodžio 31 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius