Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos koncertų salėje pirmą kartą dainuos Edgaras Montvidas

„Nuramink mano sielą“, – sausio 25 dieną, trečiadienį, Klaipėdos koncertų salėje dainuos tenoras Edgaras Montvidas.
Edgaras Monvidas
Edgaras Monvidas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Solistas pasirodys kartu su dirigentu Gintaru Rinkevičiumi ir jo vadovaujamu Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru, kuris šia programa pažymės savo 24-ąjį gimtadienį.

E.Montvidas studijavo dainavimą Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje pas Virgilijų Noreiką. Dar būdamas studentu debiutavo Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro scenoje, sukūrė kelis vaidmenis Latvijos nacionalinėje operoje. 2001–2003 metais stažavosi  Karališkoje Covent Gardeno operoje Londone, kur sėkmingai debiutavo Alfredo vaidmeniu Verdi operoje „Traviata“. Po to trejetą metų E.Montvidas dirbo Frankfurto prie Maino operos teatre.

Dabar jis yra laisvai samdomas artistas, sukūręs daugiau nei 20 vaidmenų. Jau dešimt metų Londone gyvenantis solistas dažnai pasirodo garsiose pasaulio koncertų salėse ir operos teatruose, o sugrįžęs į tėvynę bendradarbiauja su „Bohemiečių“ operos trupe, vaidina LNOBT pastatymuose. 2009 metais E. Montvidas buvo apdovanotas Auksiniu scenos kryžiumi už Verterio vaidmenį G. Puccini to paties pavadinimo operoje. 2010 metais Vilniaus festivalyje, Lietuvos nacionalinės filharmonijos salėje jis surengė rečitalį, kuriame nuskambėjo romantiška kamerinė programa, palietusi jautriausias publikos stygas.

„Jau pirmajame kūrinyje E. Montvidas blykstelėjo raiškiu vokalu, banguojančiu išraiškingu garsu, logiška ir prasminga frazuote“, – apie pastarąjį koncertą rašė muzikologė Živilė Ramoškaitė. „Žavėjo dainininko išgyvenimo tikrumas, temperamentas, įprasmintas teksto ir muzikos ryšys, vokalizuotos ilgos melodijos, tikslūs frazių atspalviai, dėmesys kiekvienam žodžiui ir skiemeniui, kai įgarsinamos ne tik balsės, bet ir priebalsės. […] Jo atliekamoje muzikoje galėjai tiesiog skęsti. Dainininko interpretacija alsavo išgyvenimo intensyvumu, jausmų tiesa, kuri salę veikė hipnotizuojamai.“

Ilgai laukto pirmojo pasirodymo Klaipėdos koncertų salėje metu solistas kartu su orkestru atliks Nemorino kavatiną iš G.Donizetti operos „Meilės eliksyras“, Lenskio ariją iš P.Čaikovskio operos „Eugenijus Oneginas“, Makdufo ariją iš G.Verdi operos „Makbetas“, Rudolfo ariją iš G.Verdi operos „Luiza Miller“, keturias R.Strausso dainas (tarp jų – „Nuramink mano sielą“), M. de Fallos „Septynias populiarias ispanų dainas“, A. Laros dainą „Granada“  bei ispanišką sarsuelą. Maestro G.Rinkevičiaus diriguojamas Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras pagrieš D. Šostakovičiaus „Šventinę uvertiūrą“, ištraukas iš P. Čaikovskio baleto „Spragtukas“ ir R. Wagnerio operos „Niurnbergo meisterzingeriai“ bei M. de Fallos “Dansa ritual di fuego“.

Viename interviu dainininkas pripažino, jog sėkmingai karjerai reikalingas visas paketas: ir darbas, ir sėkmė, ir talentas, ir jautrumas bei didelė meilė savo darbui.

Sparčiai kopiantis tarptautinės karjeros laiptais ir svetur gyventi įpratęs E. Montvidas palaiko glaudžius ryšius su tėvyne. Pilnutėlės salės liudija, kad čia solistas turi daug savo talento gerbėjų. „Visada esu laukiamas Kaune, kur gyvena mano mama, – sako dainininkas. – O šiaip esu keliautojas. Savo lagaminą susipakuoju per 15 minučių. Niekada nepalieku savo nešiojamojo kompiuterio. Svarbiausi daiktai – pasas ir kredito kortelė. Visa kita galima nusipirkti.“

Pasak E. Montvydo, neskaitant dainavimo, jam svarbūs paprasti gyvenimiški malonumai. Gerų draugų kompanija, kelionės ar tiesiog gera knyga. Moku džiaugtis paprastais dalykais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius