Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos šviesų festivalis: jau sustatyti unikalūs „Šimtmečių vartai“

Klaipėdos centrinėje dalyje jau baigiami sumontuoti unikalūs vartai, tapsiantys šių metų šviesos festivalio akcentu.
Klaipėdoje jau sustatyti „Šimtmečio vartai“
Klaipėdoje jau sustatyti „Šimtmečio vartai“ / A.Pelakausko nuotr.

Vasario 15–17 d. į šviesų jūrą kviečianti Klaipėda naują šimtmetį ragina pasitikti žengiant pro įspūdingus Italijos menininkų "Šimtmečių vartus", kurie centrinę miesto arteriją – Turgaus gatvę, pavers šviečiančiu stebuklu. Festivalio programoje – pora dešimčių intriguojančių projektų, šviesos instaliacijų – specialiai sukurtų Klaipėdai bei skirtų istoriniam Lietuvos valstybės 100-čiui. Festivalis lankytojų lauks 18.00–23.00 val.

Tris žiemos vakarus vyksiantis festivalis startuos vasario 15 d. 18 val., kuomet Teatro aikštėje nušvis svarbiausias šių metų festivalio akcentas – įspūdingi „Šimtmečio vartai“.

"Vartus sustatyti truko 11 dienų, jų montavimas turėtų būti baigtas antradienio vakarą. Jau dabar vartai išbandomi, dalis jų įjungiami, išjungiami, tad keliaujantys į senamiestį pagurkšnoti kavos jau anksčiau galės išvysti unikalų reginį", - sakė įstaigos "Jūros šventė" atstovė Živilė Putnienė.

A.Pelakausko nuotr./Klaipėdoje jau sustatyti „Šimtmečio vartai“
A.Pelakausko nuotr./Klaipėdoje jau sustatyti „Šimtmečio vartai“

Tarsi Italijoje

„Aplankę Klaipėdos „Šviesų festivalį“, aplankysite ir Italiją – ryškią ir nepamirštamą, iš kurios lobynų šį kartą pristatome įspūdingą Italijos menininkų grupės „Marianolight“ projektą – ,,Šimtmečių vartai“. Vienas ryškiausių festivalio projektų šiuo metu jau pakeliui į Klaipėdą – tūkstančiai kubinių metrų pastolių, dešimtys tūkstančių šviesų ir milžiniškas vietos verslo bendruomenės susitelkimas – tai galimybė svajoti, o galiausiai savo svajonę realizuoti“, – sako VšĮ „Klaipėdos šventės“ direktorius Romandas Žiubrys.

Pirmomis vasario dienomis iš Vilniaus į Klaipėdą atvyko keturi vilkikai su pastolių konstrukcijomis, kurios ir buvo montuojamos pirmiausiai. Aukštalipiai apie 2 tūkst. kubinių metrų tūrio konstrukciją sumontavo per porą parų, o likusios puošmenos baigiamos montuoti šiuo metu.

Tūkstančiais LED lempų dekoruojami vartai ir 14 Turgaus gatvėje pastatytų arkų.

Projektas apima didelę Turgaus gatvės atkarpą – nuo „Pramogų banko“, kur yra centriniai įėjimo vartai, iki Turgaus ir Tiltų gatvės sankryžos – iš viso kiek daugiau nei 200 metrų. Vartų aukštis – 24 metrai, fasado plotis – 23,2 metrai.

Ši įspūdinga šviesos ir muzikos sintezė festivalio lankytojus džiugins viena diena ilgiau nei kiti festivalio projektai – iki vasario 18 d. Net keturis vakarus lankytojus pasitiks septyni skirtingi šviesos ir muzikos šou, tarp kurių ir speciali dedikacija Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui. Koks kūrinys skambės, kol kas neatskleidžiama, bet jam bus sukurta speciali šviesų scenografija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius