Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klasikinio Indijos meno festivalyje atlikėjai publiką pavergė egzotiškais pasirodymais

Praėjusį savaitgalį Nacionalinės M. K. Čiurliono menų mokyklos Šokio teatre Vilniuje bei Nacionaliniame Kauno dramos teatre praūžė tarptautinis klasikinio Indijos meno festivalis „Sursadhana 2013“. Gausų Indijos kultūrai neabejingų gerbėjų būrį sutraukęs renginys jau penktus metus pristatė žymiausius klasikinio šokio ir muzikos atlikėjus iš paslaptingosios Indijos bei Europos šalių.
Klasikinio Indijos meno festivalis
Klasikinio Indijos meno festivalis / D.Ambrasevičiaus ir I.Kucheriavyj nuotr.

Laukiamiausios festivalio žvaigždės – klasikinio „Kathak“ šokio atlikėja Sharmila Sharma bei vienas žymiausių savo kartos “Tabla” atlikėjų Sanju Sahai – sulaukė ne vieno susižavėjimo šūksnio ir džiaugsmingų ovacijų. Publika buvo ne mažiau sužavėta ir kitų pasaulyje gerai žinomų užsienio atlikėjų: Sergejus Ancupovas–Akashas pristatė itin įdomią Indijos klasikinės muzikos programą, o žavingasis prancūzas Jeanas Christophe Bonnafousas išsiskyrė iš kitų atlikdamas keletą kūrinių indiškąja bambuko fleita „bansuri“.

Festivalyje buvo gausu ir lietuviškų veidų. Pietų Indijos klasikinio šokio stiliaus “Bharata Natyam” pasirodymą pristatė Inesa Stankevičienė, o Rytų Indijos “Odissi” stilių – Kristina Luna Dolinina. Irina Kušelevič kartu su „Rajyashree Ramesh“ scenos meno ir šokio teatro akademijos šokėjomis festivaliui buvo parengusios įdomią klasikinio Indijos šokio kompoziciją su gyva muzika. Šiam pasirodymui pritarė pirmasis sitaru Lietuvoje pradėjęs groti atlikėjas Anatolijus Lomonosovas bei kviestiniai festivalio svečiai, groję tokiais egzotiškais indiškais instrumentais, kaip tabla ar tampūra. Renginyje taip pat buvo galima pasiklausyti klasikinės Šiaurės Indijos muzikos ansamblio “Svara”.

Festivalio organizatoriai atsisveikino iki kitų metų žadėdami ir toliau puoselėti šį gražia tradicija tapusį renginį, kuris apsiniaukusį lietuvišką lapkritį kasmet nuspalvina šiltomis Indijos spalvomis bei paslaptingu šokio bei muzikos ritmu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius