Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klubas „Prie arbatos“ kviečia į drąsią diskusiją: nėra „Auksinio scenos kryžiaus – nėra šokio?

Balandžio 26 dieną 18 valandą Menų spaustuvės Infotekoje besirenkantis diskusijų klubas „Prie arbatos“ nusprendė imtis aktualios ir pakankamai aštrios temos: kiek scenos menininkams (konkrečiai – šokėjams) yra svarbūs apdovanojimai, kiek ir kokios įtakos prizai gali turėti visai šokio bendruomenei, kuri balandžio 29-ąją švęs Tarptautinę šokio dieną.
„Auksinis scenos kryžius“
„Auksinis scenos kryžius“ / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Kaip žinia, šiais metais Kultūros ministerijos organizuojamų scenos menininkų apdovanojimų „Auksiniai scenos kryžiai“ kontekste neliko apdovanojimų šokėjams ir choreografams. Komisijos nariai argumentavo savo pasirinkimą, šokio pasaulio atstovai – piktinosi. Tačiau – ką toks įvykis galėtų (ar galėtų?) pasakyti apie šokio situaciją Lietuvoje, apie meno ir valstybinių institucijų santykius, apie meną ir gebėjimą tą meną organizuoti ir daugybę kitų dalykų?

Tam, kad diskusija turėtų galimybę apimti platesnį kontekstą, klubas pakvietė menotyrininką ir eseistą Ernestą Parulskį kaip žmogų, ne tokį artimą konkrečiai šokio problematikai, bet gebantį komentuoti situaciją plačiau. Jis kalbės apie tai, ką apdovanojimų sistema apskritai reiškia kultūroje, ar tai yra susiję vien su giliu žmogišku troškimu būti įvertintam, ar paveldėta iš kitokių varžybų sferų, o gal turi ką bendra su ekonomine meno kūrinio puse. Taip pat diskusijoje dalyvaus menotyrininkas, scenos menų istorikas ir kritikas, „Auksinių scenos kryžių“ komisijos pirmininkas Helmutas Šabasevičius, pokalbį moderuos teatrologė Vlada Kalpokaitė.

Klubas „Prie arbatos“ kviečia visą šokio bendruomenę – šokėjus, choreografus, vadybininkus, administratorius ir gerbėjus – kuo aktyviau dalyvauti diskusijoje.

Kaip ir pernai, visi pokalbiai filmuojami ir dedami į internetinę erdvę – puslapį www.menufaktura.lt.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius