Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kotrynos bažnyčioje – klavišų liūtis

Balandžio 23 dieną, 19 val., Šv. Kotrynos bažnyčios scenoje – tikra klavišų liūtis, kadangi greta fortepijono išsirikiuos trys papildomi klavišiniai instrumentai ir keturi virtuozai žarstys jais pasažus, dovanodami ištaigingiausius savo kūrybos perlus. Du originalūs duetai – išdaigininkai Romualdas Lukošius su Rimantu Jurkoniu bei džiazo improvizuotojai Tomas Kutavičius su Arūnu Šlaustu – atskleis du netradicinius klavišinių duetų rakursus ir netgi akimirkai pavirs vienu super-kvartetu.
Rimantas Jurkonis ir Romualdas Lukošius
Rimantas Jurkonis ir Romualdas Lukošius / Organizatorių nuotr.

Romualdas Lukošius ir Rimantas Jurkonis pradėjo savo duetinį kelią kaip dori klasikos sergėtojai, Johano Sebastiano Bacho, Kamilio Sen-Sanso ir kitų didžiųjų praeities kompozitorių muzikos atlikėjai. Tačiau kartą repeticijoje vėjas nupūtė visas jų natas, o jas surinkus, puslapiai išsidėstė visiškai nenuspėjamai: po Nikolajaus Rimskio-Korsakovo „Kamanės skrydžio“ sekė keletas Frederiko Šopeno puslapių, o į Liudvigo van Bethoveno koncertą įsivėlė brazilų kompozitoriaus Chosė de Abreu „Tiko tiko“ fragmentai...

Sugroję kūrinius taip, kaip lėmė lapų išsidėstymo atsitiktinumas, pianistai nusprendė, kad taip jie skamba net įdomiau ir nuo tol tapo muzikos išdaigininkais. Jų veržliose fantazijose susitinka kompozitoriai, gyvenę visiškai skirtingais laikotarpiais, skirtinguose pasaulio kraštuose, susipina skirtingi stiliai, žanrai, muzikiniai pokštai ir lyriniai atokvėpiai. Kiekvienas jų pasirodymas – tai muzikinės pirotechnikos fiesta: marga, žėrinti, žaižaruojanti karštais blyksniais.

Arūno Šlausto ir Tomo Kutavičiaus duetas yra taip pat tampriais saitais susijęs su akademine muzika, tačiau žvelgiantis į ją savitai – pro džiazinę prizmę. Pritaikydami muzikos teorijos bei istorijos žinias, šiuolaikinių moderniųjų technikų išmanymą bei prigimtinę fantaziją, jie sukūrė dar negirdėtą skambesį...

Spontaniškumo ir logikos balansas, nutrūktgalviška drąsa neįprasto garso ieškojimuose, ekscentriškumas bei profesionalumas – tokie būtų apibūdinantys šį duetą raktažodžiai. O koks bus šių dviejų duetų lydinys galima tik spėlioti, nes jie panašūs nebent meistriškumo bei kūrybingumo lygiu, tuo tarpu stilistiniu atžvilgiu – atrodo nesuderinami. Ar pavyks jiems susigroti? Ir kokia muzika gims iš dviejų keistųjų duetų susiliejimo? Šitai taps žinoma tiktai balandžio 23 dieną Šv. Kotrynos bažnyčioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius