Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kražiuose vyks tradiciniai Šv.Roko, ligonių globėjo, atlaidai

Kražiuose rugpjūčio 17-19 d. vyks kasmetiniai Šv.Roko atlaidai, jau kelis šimtmečius sutraukiantys ne tik po visą šalį pasklidusius kražiečius, bet ir itin daug tikinčiųjų iš visos Lietuvos.
Kražiai
Kražiai
Temos: 1 Kražiai

Kaip teigia Kražių parapijos klebonas kun. Vytautas Ripinskis, Šv. Roko atlaidai yra seniausia ir giliausias tradicijas turinti Kražių parapijos šventė.

„Kaip ir įprastai, šiais metais tikimės didelio piligrimų būrio. Kražiuose vykstantys atlaidai liudija iškiliausias Žemaitijos dvasines tradicijas. Šv.Rokas yra ligonių globėjas ir šiais metais sugalvota naujovė – šeštadienį skirti maldai už ligonius ir visiems ligoniams, neįgaliesiems suteikti galimybę atvykti ir dalyvauti Šv.Roko atlaiduose ir priimti Ligonio patepimo sakramentą. Būtų gražu, kad pasirūpintume ir seneliais, kurie savo jėgomis jau nebegali sekmadieniais patys atvykti į bažnytėlę. Ligonio patepimo sakramentą atvykusiems ligoniams teiksime šeštadienį, rugpjūčio 18 d. vakare, po mišių Šv.Roko koplyčioje“, – sako kun. V. Ripinskis.

Šv.Rokas yra vienas iš garsiausių šventųjų Lietuvoje ir Bažnyčios yra pagerbiamas kaip visų ligonių globėjas. Šventojo gyvenimo istorija byloja, kad, išdalijęs savo turtą, jis pasišventė ligonių ir mirštančiųjų žmonių tarnystei. Per amžius iš lūpų į lūpas sklido pasakojimai, kaip Šv. Roko užtarimas nutolino nelaimes ir išgydo net visai beviltiškus ligonius.

Į Kražius atvykę piligrimai galės pasidžiaugti LR Kultūros paveldo departamento, Kelmės rajono savivaldybės bei parapijos pastangomis atgimstančia ir gražėjančia Švč. M. Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčia. Miestelyje besitęsiantis Kražių festivalis svečiams primins apie šimtmečiais šioje vietovėje klestėjusią barokinę kultūrą.

Penktadienį, rugpjūčio 17 d., 18 val., atlaidai prasidės mišiomis Šv.Roko koplyčioje.

Šeštadienį rugpjūčio 18 d.:
9.00 val. – mišios Šv.Roko koplyčioje
12.30 val. – suma  Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčioje
18.00 val. – mišios Šv.Roko koplyčioje, kur bus meldžiamasis už ligonius. Po mišių norintiems bus suteiktas Ligonių patepimo sakramentas.

Sekmadienį rugpjūčio 19 d.: 
9.00 val. – Šv. mišios Šv.Roko koplyčioje
10.30 val.  – Votyva bažnyčioje. Po mišių – Švč. Sakramento adoracija
12.30 val. – iškilmingos mišios, po kurių vyks procesija aplink bažnyčią.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius