-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kristupo Kalėdose“ – įstabių aranžuočių orkestrui audinyje įvyniota džiazuojanti Evelinos Sašenko dovana

Gruodžio 27 dieną, 19 valandą, Šv. Kotrynos bažnyčioje Evelina Sašenko kartu su pianistu Pauliumi Zdanavičiumi, gitaristu Tomu Maslausku, būgnininku Mindaugu Juškevičiumi ir Šv. Kristoforo kameriniu orkestru pirmą kartą pristatys projektą „Kalėdinis džiazas su Evelina Sašenko“.
Evelina Sašenko
Evelina Sašenko / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad retas muzikos mylėtojas Lietuvoje nėra girdėjęs šios jaunos, talentingos, aksominio balso savininkės, kuri šį kartą atliks savo širdžiai artimą džiazo standartų programą. Joje skambės tokių kultinių džiazmenų kaip E.Cooley, Ch.Corea, G.de Paulo, M.Legrand'o ir kt. kūriniai. Ši premjera – tai į stilingų Pauliaus Zdanavičiaus parašytų aranžuočių orkestrui audinį įvyniota Evelinos kalėdinė dovana klausytojams.

Apie tai, kaip žymi vokalistė sutinka šventes, jos meilę džiazui bei naujausią programą, artėjant koncertui, pasiteiravome jos pačios.

– Kaip dažniausiai sutinkate žiemos šventes? Gal turite kokių kasmetinių tradicijų?

– Kasmet nepaprastai laukiu žiemos švenčių, nes, mano manymu, tai – didžiausios metų šventės, per kurias susirenka visa šeima. Tada ramiai susėdę prie vieno didžiulio stalo galime pakalbėti apie tai,  ko nespėjome aptarti per visus metus, bei pasidalinti visomis sukauptomis emocijomis.

Visą laiką svajojau apie tokį džiazo dainų projektą, kuriame man pritartų orkestras su džiazo grupe.

– Kas pasikeitė Jūsų muzikiniame gyvenime po „Eurovizijos“ konkurso?

– Pasikeitė mano požiūris į muziką, į muzikinį gyvenimą ir apskritai – į gyvenimą...

– Šventiniame koncerte girdėsime Jus atliekant džiazą. Kodėl pasirinkote būtent šį muzikinį stilių?

– Šiemet pabaigiau džiazo vokalo studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, taigi, šis muzikos stilius nėra nauja kryptis mano gyvenime. Visą laiką svajojau apie tokį džiazo dainų projektą, kuriame man pritartų orkestras su džiazo grupe.

– Gana retai galima išgirsti orkestrą, akompanuojantį džiazo standartams. Kaip sekasi džiazuoti kartu su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru?

– Labai puikiai. Na, Lietuvoje tai – palyginti retas atvejis, tačiau pasaulyje kur kas dažniau galima išgirsti orkestrą akompanuojantį džiazmenams.

– Gal galite papasakoti klausytojams apie naujai rengiamą šio šventinio koncerto programą?

– Tai bus kažkas gražaus ir nepamirštamo. Koncerto metu skambės gražiausi džiazo standartai, kitaip tariant, gražiausi Jums visiems puikiai žinomi muzikiniai gabaliukai, labai gražioje muzikinėje pakuotėje. Kaip jau žinote, man pritars Šv. Kristoforo kamerinis orkestras su nepaprastuoju džiazo mylėtoju maestro Donatu Katkumi bei Pauliaus Zdanavičiaus trio. Kviečiu visus ateiti, o aš Jums pažadu daugybę gerų emocijų bei jausmų antplūdį.

Koncertas „Kalėdinis džiazas su Evelina Sašenko“ įvyks 2011 m. gruodžio 27 d. 19 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje (Vilniaus g. 30, Vilnius)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius