Meras buvo komisijos, sprendusios, kuris Lazdijų rajono kraštas geriausiai ir išradingiausiai moka paruošti patiekalą iš žuvies, pirmininkas.
Pasak A.Margelio, tokių skanėstų, kokius ragavo šventės dalyviai, komisija ir žiūrovai, gali pavydėti prestižinių restoranų virtuvių šefai.
Išskirtinio šiemetinės „Pasienio fiestos“ Lazdijų rajone akcento – kulinarinio šou „Žuvis kitaip“ rengėjai nesitikėjo, kad ši naujovė sutrauks tiek daug ne tik žiūrovų, bet ir dalyvių. Net penkios komandos pasišovė išbandyti „katę maiše“ – iki užduoties gavimo komandos nežinojo, nei iš kokios žuvies, nei ką gamins. Tačiau dzūkų tai neišgąsdino.
Sibiro šamanų receptu marinuotas karšis, lašinukais kimštas ir ant žarijų keptas ungurys, tešloje įvolioti šamo kukuliai, šviežias upėtakis, aliejuje virtas eršketas, kadagio žuvienė – tokių skanėstų buvo galima paragauti kulinarinio šou „Žuvis kitaip“ metu Lazdijuose.
„Į tradicinį dzūkų valgį – žuvį pabandėme pažvelgti ne tik iš kulinarinio paveldo pristatymo pusės, bet ir iš kūrybinės. Nenusivylėme – tokio išradingumo patiekalų receptuose nesitikėjome“, - sakė Romas Stulgienė, Lazdijų turizmo informacinio centro direktorė.
Šis centras kartu su Lazdijų rajono visuomenės sveikatos biuru buvo kulinarinių varžytuvių organizatoriai.
Iš viso varžybose dalyvavo penkios komandos: Lazdijų visuomenės sveikatos biuro komanda „VSB plekšnės“, Lazdijų rajono medžiotojų ir žvejų draugijos „Lazdijų žvejai“, Krikštonių laisvalaikio salės komanda Krikštonių kablys“, Kučiūnų krašto komanda „Bučius“ ir Metelių miestelio komanda „Metelys“.
Meteliškiai įrodė, kad jie ne veltui yra tradicinio žvejų kaimelio atstovai – Danguolės Alksninienės vadovaujamos komandos aliejuje išvirtą eršketą komisija pripažino skaniausiu ir išradingiausiu patiekalu.