-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kultūros naktis“ jau pradėjo dalyvių registraciją 10-ajam festivaliui

Vienos nakties kultūros ir meno festivalis „Kultūros naktis“, 2016-aisiais metais vilniečius ir miesto svečius nemiegoti pakviesiantis jau dešimtąjį kartą, skelbia kitų metų festivalio dalyvių registraciją.
„Kultūros naktis“ Vilniuje
„Kultūros naktis“ Vilniuje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Menininkai, kultūros organizacijos, užsienio šalių ambasados ir institutai kviečiami ir šiais metais aktyviai prisidėti prie festivalio ir siūlyti savo projektus vienai didžiausių ateinančių metų kultūros švenčių.

„Per devynis gyvavimo metus „Kultūros naktis“ jau tapo vilniečių itin mėgstama ir laukiama švente. Kasmet pastebime vis didesnį susidomėjimą festivaliu – praėjusioje „Kultūros naktyje“ dalyvavo 130 projektų, sulaukėme net apie 200 tūkst. žiūrovų! Šiais metais mums suteiktas EFFE (Europe for Festivals Festivals for Europe) ženklas ir buvome įtraukti į geriausių Europos festivalių gidą, taip pat festivalis įtrauktas į „Lietuva 2030” geriausių projektų sąrašą.

Kiek anksčiau jau buvome priimti į tarptautinį vienos nakties kultūros festivalių tinklą „Nuit Blanche“. Tai įpareigoja kelti festivalio programos kartelę ir žiūrovams pristatyti įdomius, inovatyvius, dar neatrastus ir pasaulyje jau pripažintus projektus”, – sako festivalio iniciatorė Daina Urbanavičienė.

Praėjusioje „Kultūros naktyje“ dalyvavo 130 projektų, sulaukėme net apie 200 tūkst. žiūrovų.

Jos teigimu, šis festivalis – puiki galimybė prisistatyti ne tik menininkams, bet ir verslui. Kaip ir kasmet, festivalio įgyvendinimas neapsieis be rėmėjų paramos, o jiems tai proga parodyti save kaip kūrybišką, ambicingą verslą, kuriam aktualus miesto gyvenimas ir kultūros puoselėjimas.

Rengiant 2016-ųjų metų festivalio programą bus siekiama dar aktyviau bendradarbiauti su užsienio šalių ambasadomis ir kultūros institutais. Planuojama į Lietuvą pakviesti nemažai užsienio menininkų su gatvės teatro, šiuolaikinio cirko ir šokio pasirodymais.

Didelis dėmesys bus skiriamas vizualiems projektams, naujiems, neįprastiems ir interaktyviems sprendimams. Tad menininkai kviečiami pažvelgti į kultūrą iš kuo skirtingesnių perspektyvų ir nebijoti įgyvendinti net ir netikėčiausias idėjas gyventojams jau įprastose arba užmirštose urbanistinėse erdvėse.

Taip pat itin laukiami pasiūlymai ir projektai, kurie padės sostinėje įamžinti jau dešimtąjį kartą vyksiančią „Kultūros naktį“ ir leis gyventojams apie festivalį priminti ištisus metus.

Festivalio projektų registravimo tvarka gana paprasta: pirmiausia, menininkai ir organizacijos kviečiami teikti paraiškas su trumpais ir aiškiais aprašymais, vizualine medžiaga ir kita svarbia informacija apie jūsų idėją ar projektą.

Po paraiškų pateikimo termino pabaigos festivalio organizatoriai susipažįsta su visomis gautomis paraiškomis bei įvertina jų novatoriškumą, realias galimybes siūlomą projektą įgyvendinti.

Rengdami programą ir vertinami projektus organizatoriai pasilieka teisę atsisakyti besikartojančių, neaktualių, žiūrovų dėmesio nesusilaukusių projektų ar idėjų, kurių įgyvendinimas gali būti neįmanomas. Paskelbus atrinktus projektus, toliau tiesiogiai bendraujama su projektų iniciatoriais, derinamos pasirodymų vietos, laikai, padedama įgyvendinti jų sugalvotas ir pasiūlytas idėjas.

Daugiau informacijos apie festivalį ir dalyvių registracija – čia. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius