-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Kultūros naktyje“ unikali performanso ir koncerto dermė projekte „Atnaujinti Ritualai“

Liepos 5-osios naktį „Kultūros nakties“ programoje bus pristatytas Lietuvoje vis dar retas performanso-koncerto junginys, kurį išvysti kviečia audiovizualinės poezijos grupė „Avaspo“ drauge su skirtingų meno formų kūrėjais iš Skandinavijos. Kultūros bare „Kablys“ (Kauno g. 5) vienai nakčiai pavirsiančiame „Šiaurės Kabliu“ jų kūrybinio bendradarbiavimo rezultatas – projektas „Atnaujinti Ritualai / Recycling Rituals“ bus atiduotas publikos vertinimui.
Grupė AVaspo
Grupė AVaspo / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Naktis

Tarptautinis tarpdisciplinis koncertas bus atliekamas tik vieną kartą renginio „Kultūros naktis“ metu. Drauge su „Avaspo“ projekte „Atnaujinti Ritualai / Recycling Rituals“ apie naujos, šiuolaikinės – urbanistinės ir kosmopolitinės pasaulėžiūros kasdienius ir bendruomeninius ritualus kalbėti Lietuvą atvyksta švedų menininkė Julia Giertz iš elektronikos grupės „The Mob“, kūrybinė grupę papildo šiuo metu Lietuvoje gyvenanti suomių choreografė bei šokėja Riikka Ihalainen.

Projekto meno vadovė ir grupės „AVaspo“ narė Gabrielė Labanauskaitė teigia, kad toks kūrybinis bendradarbiavimas visada atneša daug netikėtų atradimų bei padeda atrasti naujas kalbėjimo bei reprezentacijos formas: „Pasirodymas – tai kūrybinių dirbtuvių, truksiančių savaitę iki renginio proceso pristatymas. Būtent – proceso, o ne rezultato. Nes ritualai niekada nesibaigia. Jie cikliškai kartojasi, atsinaujina, keičiasi. Bandysime įsukti savo archaikos, geografijos ir asmeninių patyrimų ratą ir juo pasidalinti su atėjusia publika“.

Tai ne pirmasis „AVaspo“ projektas „Kultūros naktyje“. 2011 m. grupė kartu su prancūzų menininkais, eksperimentinio kino režisieriumi Nicolas Perge ir vaizdo menininku Raphael Dupont pristatė performanso/koncerto/meninės instaliacijos projektą „De Solitude“ (Vienatvė).

Vakarą „Šiaurės Kablyje“ papildys norvegų duetas „Namahis Duo“ pakviesiantis į tradicinių samių liaudies dainų koncertą, lydimą šiuolaikinės muzikos garsų. Renginio pradžia 22 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius